trouwfeest zomer

Allard & Ghita

“Mijn naam is Allard en ik ben afgelopen zomer met mijn vrouw getrouwd. Als beroep ben ik teammanager binnen een grote zorgorganisatie en daarnaast volg ik nog een studie.”

Jullie zijn afgelopen zomer getrouwd, hoe kijk je op deze dag terug?

“Met veel dankbaarheid. Ondanks dat de plannen aangepast moesten worden door corona hebben we alsnog een hele mooie dag met 70 mensen gehad. Wie had dat nog gedacht, gezien het afgelopen jaar. We hebben de plannen wat aangepast; wat kan wel, in plaats van wat kan niet. Uiteindelijk hebben we een prachtige buiten bruiloft gehad op een mooie en warme zomerdag. Eigenlijk precies waar we op gehoopt hadden.”

welkom op bruiloft bord
geruite waistcoat

Hoe hebben jullie de voorbereidingen naar de dag toe ervaren?

“Ietwat stressvol, omdat we pas op het laatste moment (8 weken van te voren) konden beslissen of alles door zou gaan in verband met de vele maatregelen. We hebben gelukkig veel hulp gehad van onze ceremoniemeesters.”

“Ik hoefde dus ook niet lang na te denken waar ik mijn pak ging scoren.”

Waarom heb je uiteindelijk voor Michael & Giso gekozen?

“Eén van mijn beste vrienden is een jaar voor ons – 2019 – getrouwd en hij had ook zijn pak bij Michael & Giso uitgekozen. Ik was destijds met hem mee naar Amsterdam om het pak uit te kiezen; het ontvangst (relaxed met een koud biertje), de service (persoonlijk, rustig maar vooral eerlijk) en het uiteindelijke resultaat was echt top; en ik was gelijk verkocht. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken waar ik mijn pak ging scoren.”

gasten op bruiloftsfeest
allard lourend pak

Hoe heb je het kiezen van de stof ervaren?

“Op een hele fijne manier word je ontvangen en zo begint ook je ‘journey’ met het samenstellen van je pak. De stof, print, kleur, vorm, echt met elk detail wordt rekening gehouden en op elkaar afgemeten. Hier wordt ruimschoots de tijd voor je genomen en elke vraag kan gesteld worden.”

Welke factoren speelden een rol bij het kiezen van je outfit?

“Het moest speciaal zijn, uniek. Lekker cliché, maar je trouwt maar 1 keer. Dus daar moet ook de bruidegom zich zo op kleden vind ik.”

smart casual outfit op maat

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Voor het pak van Allard hebben we goed gekeken naar de stijl die hij wilde uitdragen en die bij hem paste. Op basis hiervan hebben we in samenwerking met de styliste een super gave outfit samengesteld.”

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“De eerste keer dat ik het trouwpak aantrok, was nog niet alles precies op de gewenste maat/vorm dus ik was niet gelijk heel enthousiast, het zat allemaal nog wat te ruim naar mijn mening. Maar vervolgens meten ze alles nogmaals op en wordt er nieuwe afspraak gemaakt. De eerstvolgende keer daarop stond alles klaar; de schoenen (ook gekocht via Michael & Giso), overhemd, de gehaakte stropdas, gewoon alles compleet. En trek dan het trouwpak maar eens aan; wauw. De schoenen en de stropdas waren precies op elkaar afgestemd en dat maakte het trouwpak helemaal af.”

trouwen in bos bruin maatpak

Hoe waren de reacties tijdens de huwelijksdag op je outfit?

“Echt super goed! Niemand had verwacht dat ik met zo’n unieke kleur en opvallende ruitvorm op de broek voor de dag zou komen. Ook de schoenen en de stropdas deden het heel goed. Echt bijzonder!”

"Jij bent de bruidegom, dus het pak mag ook best opvallend en speciaal zijn."

Wat zou je toekomstige bruidegommen willen adviseren?

“Laat je goed adviseren en volg ook je gevoel. Maar vergeet niet; het is een unieke dag en ervaring, jij bent de bruidegom, dus het pak mag ook best opvallend en speciaal zijn. Wees niet te voorzichtig!”

sterretjes op bruiloft
trouwen in de nacht

Hoe zou je Michael & Giso typeren? 

“Eerlijk, persoonlijk, speciaal en uniek.”

Fotograaf: Roy van der Wens