zakelijk overhemd wit blauw streepjes

Emanuel Berg: De beste stoffen voor je zakelijke overhemden

Drie van onze tailors aan het woord, iedereen heeft een andere mening en vindt andere dingen prettig. Toch zijn de meningen van de tailors waarom dit de juiste stof is voor een zakelijk maatshirt goed onderbouwd. Over een ding waren ze het unaniem eens, de overhemden van het atelier Emanuel Berg komen het beste uit de test.

Tycho

“Het fijne aan Emanuel Berg is dat ze diverse boeken hebben met verschillende soorten stoffen. Voor mij blinkt het traveller boekje er zeker uit. Dit boek is gemaakt voor de man die veel op pad is en een shirt nodig heeft die hiertegen bestand is. Een van de grote voordelen van de stoffen uit de traveller collectie is dat ze vrijwel kreukvrij zijn. Wanneer je het shirt ophangt als het uit de was komt, droogt het shirt netjes recht op. Dit merk je ook wanneer je een van deze stoffen draagt. Hoe vaak je er ook mee gaat zitten, de kreuk blijft beperkt. Daarom is dit voor mij de ideale stof voor een zakelijk overhemd.”

Brigitte

“Persoonlijk zou ik een stof met een twill weving kiezen voor een zakelijk overhemd. Je herkent deze weving aan de zichtbare diagonale lijnen. Het grote voordeel van twill is dat het door de keperbinding in de weving enorm sterk is. Hierdoor is het shirt slijtvast, windvrij en kreukt het bijna niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 2-ply of 3-ply stoffen. Dit geeft de dikte van de stof aan. Het grote voordeel hiervan is dat ze niet doorschijnen, ideaal wanneer je geen ondershirt wilt dragen.”

"Het grote voordeel van twill is dat het door de keperbinding in de weving enorm sterk is."

Michael

“Met de zomer in het vooruitzicht zou ik een stof met een oxford weving aanraden. Deze weving is net weer even wat anders dan de standaard twill. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een stof van 100% katoen. Door voor katoen te kiezen in een oxford weving is het overhemd luchtig en heeft het een duidelijke structuur. De stof is vaak wat zwaarder, maar voelt toch heel zacht aan. Wat natuurlijk heel belangrijk is voor een fijn zittend maatshirt.”

Zelf samenstellen

Een Emanuel Berg overhemd kun je geheel naar eigen wens samenstellen. Naast een ontzettende luxe kwaliteit stof laat ook de pasvorm niets te wensen over. Niet alleen de juiste maten, maar ook je houding wordt meegenomen in het patroon. Meer weten over de overhemden van Emanuel Berg? Lees meer over dit stoffenhuis op deze pagina. Liever de stoffen direct in de winkel bekijken? Maak dan vrijblijvend een afspraak in een van onze winkels.