pak met double breasted gilet

Waarom mannen meer en vaker pakken moeten dragen

Bringing back the 20’s in 2020. In de jaren ’20 weken mannen niet af van het maatschappelijke modebeeld. Individualisme in de kledingstijl was toentertijd niet gebruikelijk en in sociale gelegenheden werd altijd een pak gedragen. Dit resulteerde naar onze mening in een tijdperk waar de heren altijd zeer elegant gekleed waren. De afgelopen decennia vindt men het steeds belangrijker zich te onderscheiden door middel van de kledingstijl en ziet niemand op straat er nog hetzelfde uit. De klassieke pakken verdwijnen steeds meer uit het dagelijkse straatbeeld. Hierdoor staat er een nieuwe groep op, die wij graag aanmoedigen en zien groeien; de heren die zich willen onderscheiden door juist weer in het dagelijkse leven een pak te dragen. Maar waarom moedigen wij deze groep aan?

Kleren maken de man

Kleren maken de man en natuurlijk ook de vrouw. Buitenom dat jij je eigen creatieve ei kwijt kunt in jouw stijl en hiermee uit kunt stralen wat jij wilt, is er meer. Feit is dat als jij je kleed waar jij je lekker in voelt, dit ook uitstraalt. Wij spreken hier niet zozeer over comfortabel, al kan een pak dat natuurlijk wel zijn. Een pak versterkt de houding, als jij zeer goed gekleed in een pak (met eventuele stropdas) in de spiegel kijkt boost dit jouw zelfvertrouwen automatisch en straal je dit ook uit.

Dress for success

Pakken worden in deze tijd vaak geassocieerd met een zakelijke omgeving. Bij een goede functie, leidinggevende functie of functie met aanzien is een pak dragen gebruikelijk. Kijk naar de wereldleiders of presentatoren op televisie, een pak dragen geeft aanzien. Leuke bijkomstigheid is dat indien jij uitstraalt dat jij leiding geeft, op bijvoorbeeld de werkvloer, vrouwen dit linken naar een relatie. Een man die in de werksfeer leiding geeft neemt ook de leiding in een relatie, wat vrouwen vaak erg aantrekkelijk vinden.

"Feit is dat als jij je kleed waar jij je lekker in voelt, dit ook uitstraalt."

Happy wife, happy life

Al sinds jaar en dag vinden vrouwen een man aantrekkelijker wanneer hij een pak draagt. Allereerst, zoals hierboven genoemd, doordat een pak een stuk aanzien en autoriteit uitstraalt. Ten tweede oogt het verzorgd, je hebt de tijd genomen om goed voor de dag te komen en een vrouw kan dit altijd waarderen. Het is ook niet nodig om tijdens een avond samen op de bank hangen nog steeds je pak te dragen, maar wel tijdens een date night in een restaurant. Nog iets wat vrouwen zeker kunnen waarderen.

Pak per postuur

Als je er voor kiest dagelijks een pak te dragen, doe het dan goed. Een goed zittend pak, kan de juiste dingen van jouw postuur benadrukken of juist verdoezelen. Een moeilijke maat, weet je niet goed wat je moet benadrukken of wil je net dat beetje extra? Kies voor een maatpak in plaats van een confectiepak. Hierdoor weet je zeker dat jij de juiste zaken benadrukt, waardoor jij vol zelfvertrouwen jouw pak dagelijks kunt dragen.

Wij hopen dat dit enkele redenen zijn die jou over de streep hebben getrokken vaker een pak te dragen. Ben je bang dat er nu een leger pakkendragers ontstaat en jij uiteindelijk je niet voldoende onderscheid van de andere of zakelijke pakkendragers? Kies voor een double breasted jas, een andere kleur dan business blue of ga voor driedelig.

Meer inspiratie opdoen? Check onze maatpak inspiratie pagina of download ons lookbook.