Emanuel Berg overhemd op maat

Voorkom zweetvlekken in je overhemd

Zweetvlekken in je maatshirt, het is een probleem waar veel mensen mee kampen en maar weinig over gepraat wordt. Het is niet iets om je voor te schamen, aangezien zoveel mensen het hebben. Wij helpen je graag met wat tips om dit te voorkomen en wat je er tegen kunt doen doen.

Draag het juiste ondershirt

Is een wit t-shirt onder je overhemd dé oplossing? Absoluut niet! Vaak dragen mannen een t-shirt onder hun overhemd om zweetplekken tegen te gaan, zodat er een laag stof tussen de huid en het overhemd zit. Het gaat meer om een prettig gevoel voor sommige heren, dan dat het effectief is. Je krijgt het er eerder warmer door, waardoor je nog meer transpireert. Wat velen zich ook niet realiseren, is dat een zichtbaar ondershirt tegenwoordig een absolute no go is. Het witte randje van je t-shirt zorgt voor een slordige uitstraling. Wanneer je toch graag een ondershirt wilt dragen dient deze huidskleurig te zijn en goed aan te sluiten op het lichaam. Uiteraard hebben wij hier onderzoek naar gedaan en de fijnste ondershirts voor jou gevonden.

Gebruik de juiste deodorant

Sommige deodorants reageren op zweet, waardoor de gele vlekken ontstaan. Weinig tot geen deodorant gebruiken kan een oplossing zijn. Nu is het begrijpelijk dat je hier niet altijd om staat te springen. Wanneer je deodorant wilt gebruiken is een roller aan te raden en/of deodorant zonder aluminum erin verwerkt. Dit minimaliseert de reactie met de stof.

"Zweetvlekken kunnen wel degelijk voorkomen worden. Kies voor een waterafstotende stof voor je overhemd"

Selecteer de juiste stof voor je overhemd

Zweetvlekken kunnen wel degelijk voorkomen worden. Kies voor een waterafstotende stof voor je overhemd. Als de stof geen water opneemt, komen er ook geen zweetplekken in je overhemd. Een waterafstotend overhemd zit precies hetzelfde als een normaal overhemd, dus dat is niets om je zorgen over te maken. Daarnaast is de waterafstotende stof lekker luchtig. Een voorbeeld hiervan is terug te vinden in het assortiment van Emanuel Berg. Zij hebben enkele stoffen gecoat, het materiaal is hierdoor waterbestendig en flexibel.