linnen broek zonder riem op maat

Trend alert: een broek zonder riem

Wij merken bij het aanmeten van een pantalon, dat de mogelijkheid om deze zonder riem te dragen niet altijd bekend is bij mannen. Nu is dit, wanneer we de opties hiervoor voorleggen, juist een zeer geliefde keuze. Sowieso is een riem bij maatwerk natuurlijk overbodig, maar toch is het prettig wanneer je de band van de pantalon iets strakker of ruimer kunt maken. Wat de mogelijkheden zijn, hoe we dit verwerken in het patroon en de voordelen hiervan leggen we je graag uit.

Voordelen broek zonder riem

Een riem kan iets extra’s toevoegen aan je outfit, maar er ook afbreuk aan doen. Wanneer jij een driedelig pak draagt, is een riem vaak te veel. Het kan rommelig ogen aan de onderzijde van je vest en een verdikking veroorzaken bij je buik. Voor een riem heb je riemlussen nodig in je pantalon. Een groot voordeel van een pantalon op maat is dat je ervoor kunt kiezen om deze lussen achterwege te laten. Door deze afwerking oogt de band van je pantalon mooi strak. Ook straalt de keuze voor een broek zonder riem uit dat je maatwerk draagt. De tailor heeft immers je maten opgemeten, waardoor de riem uit praktische overwegingen niet nodig is.

Stijl opties voor jouw pantalon zonder riemlussen

Bij Michael & Giso bieden wij diverse mogelijkheden aan om jouw broek af te stylen zonder riemlussen. Allereerst kan je voor een plain broeksband kiezen, waardoor je niks extra’s hebt op de broeksband behalve de sluiting. Je mag immers uitstralen dat je maatwerk draagt.

Verder kun je kiezen voor zijtrekkers. Deze twee bandjes aan de zijkant op de broekband, of er net onder de band, geven een speelse touch aan het geheel en zijn praktisch. Door de zijtrekkers strakker te zetten maak je de broekband een centimeter tot anderhalve centimeter strakker. Handig voor als je een beetje bent afgevallen, maar niet gelijk je broek wilt laten innemen. De optie voor een trekker, aan de achterzijde van de pantalon, bestaat ook. Deze optie dient meer als een leuk detail, dan dat het praktisch is. Pas wel op als je veel zit, de zilveren of zwarte sluiting kan bijvoorbeeld de leren bekleding van de auto beschadigen.

Tot slot is de mogelijk om te kiezen voor drie knopen aan beide zijde van je pantalon, waarbij een elastieke band in je broekband is verwerkt. Hierdoor kan je de pantalon zo strak dragen als je wenst. Tevens ogen de knopen organischer dan de zilveren zijtrekkers, voor een natuurlijke of bohemian look van je pantalon.

Zelf de opties ervaren voor een broek zonder riem bij Michael & Giso? Plan dan nu online een afspraak in.