stoel met pantalon op maat

Deze pantalons moet elke man in zijn kast hebben hangen

Een mooi horloge, uitblinkende jas of bijzondere schoenen, iedere man heeft wel een item waar hij enorm aan gehecht is en het liefst dagelijks draagt. Maar een pantalon? Dit is misschien niet het eerste item waar je als man aan denkt, omdat een goed zittende pantalon vinden een hele opgave kan zijn. Maatwerk kan hier een uitkomst voor bieden, zodat jij je kast aan kunt vullen met must haves die je met veel plezier draagt. Lees hieronder welke pantalons aankomend jaar niet in je kast mogen ontbreken.

Cropped

Waar rib in de wintermaanden geliefd is, is een cropped pantalon niet te missen in de zomer. Een cropped pantalon is korter dan gemiddeld, vaak komt de pijp tot onderaan de kuit of iets boven de enkels. Een sportieve pantalon of jeans kan in de zomer zeker een stukje korter gedragen worden. Laat je enkels zien, het mag! Ga voor een linnen variant om helemaal in de zomerse, luchtige sferen te blijven. Combineer het met een klassieke loafer voor een formele uitstraling of met een sneaker in je vrije tijd. Een cropped pantalon is frisser, oogt zomers en is gemakkelijk te combineren, een echte musthave dus.

Musthave: beige linnen pantalon met een omslag, losse drape en die op of iets boven de enkels valt.

Twill

Twill is een traditionele, diagonale weving die bij veel stoffen gebruikt wordt, zoals bij katoen en wol. Je kent het gegarandeerd als je al overhemden of pakken van Michael & Giso in je kast hebt hangen. De twill weving zorgt ervoor dat de stof nauwelijks of zelfs niet kreukt en maakt de stof slijtvast. Van alle opties van pantalons die hier genoemd worden is dit er een die je waarschijnlijk al in je kast hebt liggen, maar waar je er nooit genoeg van hebt.

Musthave: donkerblauwe pantalon met een twill weving in een dunne wolsoort, beste basic ever.

Wol

Een goede wollen pantalon dient iedere heer in zijn kast te hebben hangen. Je kunt deze natuurlijk combineren met een jasje, maar ook opzichzelfstaand dragen met alleen een overhemd. Wol heeft de associatie dat het dik is, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het aantal grams en de S-aanduiding helpen je hierbij. De S-aanduiding zegt iets over de verfijndheid van de draad en het aantal gram over de dikte van de stof. Je kan hierdoor een wollen pantalon midden in de zomer dragen die luchtig aanvoelt en niet kreukt, want dit is ook een van de positieve eigenschappen van wol.

Musthave: grijze flannel pantalon voor de winter. Dit is een dikke wolsoort die is opgeruwd voor een speelse touch.

"Door de plooi wordt je taille geaccentueerd en moet je heupmaat losser vallen, waardoor de pantalon ontzettend comfortabel zit."

Bandplooi

Peaky Blinders heeft zijn sporen achtergelaten. De pantalon met een bandplooi is een ware eyecatcher wanneer jij met de laatste trends mee wilt doen. Door de plooi wordt je taille geaccentueerd en moet je heupmaat losser vallen, waardoor de pantalon ontzettend comfortabel zit. Kies voor een taps toelopend model, om te voorkomen dat het een pofbroek wordt.

Musthave: tweed pantalon met bandplooi voor de winter in een rustige kleur zoals navy blue, wen maar eerst aan deze trend.

Corduroy

Wat begon in de jaren ‘70 is weer helemaal terug van weggeweest, corduroy. Niet alleen voor een broek, maar ook voor colberts pakt deze stof geweldig uit. Corduroy, ook wel ribcord genoemd, is gemaakt door op gelijkmatige afstand ribbels te weven die vervolgens gesneden en opgeruwd worden. De fijnheid van de ribbels bepaalt naar welke gelegenheid je de pantalon kunt dragen. Een fijne ribstof kan gemakkelijk naar zakelijke gelegenheden worden gedragen, terwijl een grove ribstof zich meer leent voor een sportieve look.

Musthave: off white corduroy pantalon met een fijne rib.

Is jouw garderobe nog niet helemaal compleet? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze tailors, zij helpen je graag bij het ontwerp van de juiste broek voor jou al vanaf €199,-.