heren in pantalons

Must-have herenbroeken

Waarschijnlijk pak je iedere ochtend een broek uit de kast, misschien met een bepaalde reden of gewoon omdat dit jouw lievelingsbroek is. Bij Michael & Giso beseffen wij maar al te goed dat een broek een belangrijk deel is van je outfit en zijn wij groot fan van verschillende type broeken. Een pantalon kan je outfit een zakelijke look geven, maar er zijn ook voldoende pantalons die je outfit een casual look geven of juist meer sporty. Weet jij welke broeken niet in jouw kast mogen ontbreken wanneer jij besluit je jeans wat vaker in te ruilen?

De trendy pantalon

Een pantalon is een item dat je steeds meer ziet in het hedendaagse straatbeeld. Zo wordt de pantalon niet alleen meer gedragen bij een maatpak, maar ook bij een casual outfit met bijvoorbeeld alleen een shirt. Ik heb het al vaker gezegd, een goede pantalon is een musthave voor de man die stylish voor de dag wilt komen, ongeacht of je gaat werken of een borrel hebt met vrienden.

De pantalon heeft verschillende stijlen, die bepaald wordt door het ontwerp. Een belangrijke factor hierin is de lengte. De laatste jaren is vooral de ‘cropped’ pantalon een geliefde keuze. Deze is te herkennen aan het afgesneden model waarbij de enkels zichtbaar zijn. Dit wordt gezien als een casual en moderne manier om de pantalon te dragen. Het traditionele design heeft een subtiele ‘break’. Hiermee bedoelen we dat de onderkant van de pantalon de top van de schoen raakt.

Een andere trend die we de komende jaren terugzien is de losse ‘drape’. Met drape bedoelen we dat de pantalon losjes langs het onderlichaam valt. Dit zorgt voor meer comfort en bewegingsvrijheid. Ideaal voor de man die nog even moet wennen aan het dragen van een pantalon. Deze bevat immers minder stretch dan je gewend bent bij een jeans.

De denim jeans; of pantalon

Voor de echte casual en streetstyle outfit, is er de denim jeans, oftewel de spijkerbroek. Al jaren is deze niet uit het straatbeeld te denken. Ze worden gemaakt van katoen, voor één broek zijn gemiddeld 150 katoen bolletjes nodig. Deze worden uitgerekt tot een draad waar de stof van geweven wordt. Een denim jeans is altijd gemaakt van de kenmerkende keperbinding. Dit is een weeftechniek waardoor er schuine lijnen ontstaan en wat de stof extra stevig maakt.

Inmiddels zijn er ontzettend veel verschillende soorten jeans. Iedere man moet volgens ons minimaal één spijkerbroek in zijn kast hebben hangen. Naar mijn mening mag dit zowel een egale lichte, egale donkere en een baggy jeans met gaten zijn. We zien ze met name terug in de streetstyle trends, waar een kapotte denim wordt gecombineerd met een crewneck en sneakers. Maar deze broek biedt veel meer opties! Combineer de ripped jeans met een double breasted jasje of alleen met een overhemd. Zo ontwikkel je een hedendaagse street look door verschillende stijlen met elkaar te combineren. Tevens biedt het de perfecte basis voor jouw smart casual outfit. Combineer een donkere jeans met je loafers, een lichtblauw overhemd en licht linnen jasje voor de ultieme smart casual summer look. Of durf je vertrouwde jeans in te ruilen voor een pantalon gemaakt van denim. Deze look oogt van zichzelf iets meer formeel, waardoor het enkel strakke schoenen en een overhemd nodig heeft. Ik schreef een blog over de smart casual dresscode.

"De broek heeft wat weg van de chino, maar door de bandplooi is het net wat stijlvoller en meer gekleed."

De trend voor 2020/2021: een bandplooi

De bandplooi kent zijn oorsprong uit de tijd dat onze vaders, en zelfs opa’s, nog dagelijks in pak liepen. Hiervoor werd gekozen om meer beweegruimte te creëren op de heupen. Nu de mode steeds comfortabeler wordt is de bandplooibroek weer helemaal hot. Dit is een ruimvallende broek en is vernoemd naar de dubbele plooien onder de tailleband. Ook bevat de tailleband bij deze uitvoering elastiek. Deze factoren resulteren in een optimaal draagcomfort. De broek heeft wat weg van de chino, maar door de bandplooi is het net wat stijlvoller en meer gekleed.

Net als iedere andere genoemde broek kan je met de bandplooibroek alle kanten op als het gaat om het creëren van looks. Voor een sophisticated look adviseren wij de broek te combineren met een double breasted jasje, een overhemd en penny loafers. In de winter doe je een gehaakte sok in je loafers en in de zomer mag je enkel gerust zichtbaar zijn. Wil je juist een meer casual look? Ga dan voor een combinatie met een oversized gehaakte col trui en sneakers. Kortom, de bandplooibroek is een tijdloos item die onderdeel moet zijn van iedere herengarderobe.

Enthousiast geworden van deze broeken? Onze tailors adviseren je graag voor een broek op maat. Plan een afspraak in via onze online afspraakplanner.