The Groom’s Story: Maarten Hogenhuis

Maarten Hogenhuis: “Het was een sprookjesachtige bruiloft op een unieke plek.”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak

Maarten Hogenhuis: “Het was een sprookjesachtige bruiloft op een unieke plek.”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak
Locatie: Villa Sepoi Sepoi, Maleisië

“Mijn naam is Maarten Hogenhuis, 30 jaar oud, geboren en getogen in Leeuwarden en ik ben saxofonist en componist. Ik speel in verschillende bands, waaronder de powerjazzformatie BRUUT! en mijn eigen trio, het Maarten Hogenhuis Trio. Ik ben zeer gelukkig getrouwd met Mylène Berghs en woon in Vinkeveen. In mijn dagelijks leven draag ik geen pakken, maar met mijn band BRUUT! ben ik altijd strak in Michael & Giso maatpakken gestoken. Verder hangt het zeer van de formatie af, maar over het algemeen zou ik zeggen dat ik de helft van de tijd in een pak optreed. Het speelt anders, zodra je een pak aantrekt.”

Was je vooraf uberhaupt bekend met maatwerk en maatpakken?

“Ik draag in BRUUT! altijd een zwart pak met een wit overhemd en een dunne zwarte stropdas. Sinds ons ontstaan in 2009 hebben wij hier nooit van afgeweken. Ik heb pakken van Oger, Suitsupply, Hugo Boss en The Society Shop gedragen, maar dit waren nooit maatpakken. Ik draag wel al jaren naar tevredenheid maatwerk shirts van Michael & Giso, maar mijn trouwpak was het eerste maatpak dat ik heb aangeschaft. En het is waar wat ze zeggen: als je eenmaal voor maatwerk bent gegaan, is het lastig om je confectie pak weer aan te trekken, haha!”

Jullie hadden een zeer speciale bruiloft op een bijzondere locatie, hoe zijn jullie tot deze locatie gekomen?

“We zijn meerdere malen op vakantie geweest naar het huis van Mylène’s ouders op het eiland Langkawi in Maleisië. Dat is een prachtige plek waar we zeer goede herinneringen aan hebben. Helaas overleed Mylène’s moeder in 2013. De plannen om te gaan trouwen lagen er toen al. In 2015 besloten we om de bruiloft door te laten gaan en wilden we een plek uitkiezen waar haar moeders aanwezigheid voelbaar zou zijn en een plek die zij zelf ook koesterde. Vandaar dat we besloten om met een select gezelschap, bestaande uit onze beide gezinnen, daar te gaan trouwen. We hebben er geen moment spijt van gehad; het was een sprookjesachtige bruiloft op een unieke plek.”

“Mijn naam is Maarten Hogenhuis, 30 jaar oud, geboren en getogen in Leeuwarden en ik ben saxofonist en componist. Ik speel in verschillende bands, waaronder de powerjazzformatie BRUUT! en mijn eigen trio, het Maarten Hogenhuis Trio. Ik ben zeer gelukkig getrouwd met Mylène Berghs en woon in Vinkeveen. In mijn dagelijks leven draag ik geen pakken, maar met mijn band BRUUT! ben ik altijd strak in Michael & Giso maatpakken gestoken. Verder hangt het zeer van de formatie af, maar over het algemeen zou ik zeggen dat ik de helft van de tijd in een pak optreed. Het speelt anders, zodra je een pak aantrekt.”

Was je vooraf uberhaupt bekend met maatwerk en maatpakken?

“Ik draag in BRUUT! altijd een zwart pak met een wit overhemd en een dunne zwarte stropdas. Sinds ons ontstaan in 2009 hebben wij hier nooit van afgeweken. Ik heb pakken van Oger, Suitsupply, Hugo Boss en The Society Shop gedragen, maar dit waren nooit maatpakken. Ik draag wel al jaren naar tevredenheid maatwerk shirts van Michael & Giso, maar mijn trouwpak was het eerste maatpak dat ik heb aangeschaft. En het is waar wat ze zeggen: als je eenmaal voor maatwerk bent gegaan, is het lastig om je confectie pak weer aan te trekken, haha!”

Jullie hadden een zeer speciale bruiloft op een bijzondere locatie, hoe zijn jullie tot deze locatie gekomen?

“We zijn meerdere malen op vakantie geweest naar het huis van Mylène’s ouders op het eiland Langkawi in Maleisië. Dat is een prachtige plek waar we zeer goede herinneringen aan hebben. Helaas overleed Mylène’s moeder in 2013. De plannen om te gaan trouwen lagen er toen al. In 2015 besloten we om de bruiloft door te laten gaan en wilden we een plek uitkiezen waar haar moeders aanwezigheid voelbaar zou zijn en een plek die zij zelf ook koesterde. Vandaar dat we besloten om met een select gezelschap, bestaande uit onze beide gezinnen, daar te gaan trouwen. We hebben er geen moment spijt van gehad; het was een sprookjesachtige bruiloft op een unieke plek.”

Trouwpak Michael & Giso Italiaans
trouwpak Groningen
“Als je eenmaal voor maatwerk bent gegaan, is het lastig om je confectie pak weer aan te trekken.”

Heb je uiteindelijk je outfit afgestemd op de locatie? 

“Allereerst realiseerde ik me dat het klimaat een probleem zou kunnen zijn haha! Het kan daar rond de 38 graden zijn en aangezien we in de volle zon zouden staan, moest het pak kunnen ademen. Michael heeft me daarbij uitstekend geholpen en samen kozen we een lichte voering en een dun shirt. De kleuren in de tuin van het huis in Langkawi zijn fel en er is veel groen. Ik wilde dus een contrasterende kleur, niet te donker en niet te licht. We kozen voor een mooie, niet al te donkerblauwe, stof met een lichte glans. Daarbij een ivoorwit shirt en een ivoorwitte stropdas, precies passend bij de stof van Mylène’s prachtige (!) jurk. Ik ben achteraf heel blij met mijn keuze!”

Speelde de het budget een rol in de keuze van deze outfit? Heb je bewust gekozen voor een doordraagpak of heb je echt een perfecte match juist voor alleen die dag gekozen?

“Ik heb het pak in principe echt voor die dag uitgekozen, maar realiseerde me ook dat ik een donkerblauw pak ook zeker kon blijven dragen. Ik ben niet zo van de opvallende patronen of kleuren, dus het was hoe dan ook een doordraagpak geworden. Ik vond ook dat, hoewel het pak zeker belangrijk voor mij was, de aandacht van zo’n dag naar de jurk van Mylène moest gaan. Volgens mij is dat gelukt! Wat ook heel speciaal was, is dat mijn ouders mij het pak cadeau hebben gedaan! Ze zeiden dat ik echt het pak moest uitkiezen dat ik wilde hebben en dat het budget van later zorg zou zijn. Gelukkig ben ik zeer redelijk gebleven!”

Je hebt uiteindelijk een best gedurfde outfit gekozen, vond je het moeilijk dat je vooraf de outfit niet kon aantrekken?  En zo ja hoe heb je dat opgelost?

“Ik had het outfit al zo goed in mijn hoofd zitten, dat het eigenlijk precies was wat ik had gedacht, toen ik het aantrok. Daar heb ik dus nooit aan getwijfeld.”

Heb je uiteindelijk je outfit afgestemd op de locatie? 

“Allereerst realiseerde ik me dat het klimaat een probleem zou kunnen zijn haha! Het kan daar rond de 38 graden zijn en aangezien we in de volle zon zouden staan, moest het pak kunnen ademen. Michael heeft me daarbij uitstekend geholpen en samen kozen we een lichte voering en een dun shirt. De kleuren in de tuin van het huis in Langkawi zijn fel en er is veel groen. Ik wilde dus een contrasterende kleur, niet te donker en niet te licht. We kozen voor een mooie, niet al te donkerblauwe, stof met een lichte glans. Daarbij een ivoorwit shirt en een ivoorwitte stropdas, precies passend bij de stof van Mylène’s prachtige (!) jurk. Ik ben achteraf heel blij met mijn keuze!”

Speelde de het budget een rol in de keuze van deze outfit? Heb je bewust gekozen voor een doordraagpak of heb je echt een perfecte match juist voor alleen die dag gekozen?

“Ik heb het pak in principe echt voor die dag uitgekozen, maar realiseerde me ook dat ik een donkerblauw pak ook zeker kon blijven dragen. Ik ben niet zo van de opvallende patronen of kleuren, dus het was hoe dan ook een doordraagpak geworden. Ik vond ook dat, hoewel het pak zeker belangrijk voor mij was, de aandacht van zo’n dag naar de jurk van Mylène moest gaan. Volgens mij is dat gelukt! Wat ook heel speciaal was, is dat mijn ouders mij het pak cadeau hebben gedaan! Ze zeiden dat ik echt het pak moest uitkiezen dat ik wilde hebben en dat het budget van later zorg zou zijn. Gelukkig ben ik zeer redelijk gebleven!”

Je hebt uiteindelijk een best gedurfde outfit gekozen, vond je het moeilijk dat je vooraf de outfit niet kon aantrekken?  En zo ja hoe heb je dat opgelost?

“Ik had het outfit al zo goed in mijn hoofd zitten, dat het eigenlijk precies was wat ik had gedacht, toen ik het aantrok. Daar heb ik dus nooit aan getwijfeld.”

“Ik wist niet wat ik voelde, toen ik het pak voor het eerst aantrok.”

Heeft de outfit en de pasvorm je achteraf verrast?  

“Zeker! Ik wist niet wat ik voelde, toen ik het pak voor het eerst aantrok. Het voelde alsof ik het pak al jaren droeg. De pasvorm van de broek was perfect, het jasje behoefde alleen nog een minuscule aanpassing aan de taille, maar verder zat het als gegoten. Echt een ander verhaal dan wat ik gewend was te dragen!”

Hoe heb je je laten inspireren voor al je accessoires?

“Ik heb gekozen voor een combinatie van zwarte en zilveren accessoires bij mijn blauwe pak. Ik heb prachtige zwarte leren schoenen van Dieter Kückelkorn gekocht en droeg een zilverkleurig Daniel Wellington horloge met een zwart leren band. Voor het pochet koos ik voor een klassieke look; een witte stof, precies hetzelfde als mijn overhemd met de initialen van ons beiden erin geweven. Precies volgens de traditie heb ik het pochet die dag alleen gebruikt om de tranen van mijn kersverse echtgenote te deppen. Helaas is het pochet alleen die dag ergens kwijtgeraakt, wat ik tot op heden zeer betreur!”

Hoe zou je Michael & Giso typeren? 

“Jongens die van hun vak houden, die verstand hebben van maatwerk en die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Ik kreeg een zeer persoonlijke behandeling en had het gevoel alsof ze zich goed realiseerden dat zo’n pak een heel belangrijke aanschaf is waarbij je je als klant niet moet laten opjagen. Ze hadden geduld en dachten goed mee met de opties. Het was maatwerk op alle gebieden.”

Als je een tip zou mogen geven bij het aanschaffen van een trouwpak, welke belangrijkste tip zou je dan willen meegeven?

“Zorg ervoor dat je je prettig voelt in het pak dat je aanschaft. Het klinkt logisch, maar is belangrijk. Je kunt flink uitpakken of je kunt het sober houden, maar je moet iets kiezen wat heel erg goed bij je past! Durf alles te vragen wat er mogelijk is, pas alles wat je ziet hangen en zorg ervoor dat je het gevoel hebt dat je alle opties hebt opengehouden. Ook ben ik persoonlijk van mening dat je pak de aandacht niet moet afleiden van de jurk. Dat blijft toch de hoofdrolspeler op zo’n dag.”

Heeft de outfit en de pasvorm je achteraf verrast?  

“Zeker! Ik wist niet wat ik voelde, toen ik het pak voor het eerst aantrok. Het voelde alsof ik het pak al jaren droeg. De pasvorm van de broek was perfect, het jasje behoefde alleen nog een minuscule aanpassing aan de taille, maar verder zat het als gegoten. Echt een ander verhaal dan wat ik gewend was te dragen!”

Hoe heb je je laten inspireren voor al je accessoires? 

“Ik heb gekozen voor een combinatie van zwarte en zilveren accessoires bij mijn blauwe pak. Ik heb prachtige zwarte leren schoenen van Dieter Kückelkorn gekocht en droeg een zilverkleurig Daniel Wellington horloge met een zwart leren band. Voor het pochet koos ik voor een klassieke look; een witte stof, precies hetzelfde als mijn overhemd met de initialen van ons beiden erin geweven. Precies volgens de traditie heb ik het pochet die dag alleen gebruikt om de tranen van mijn kersverse echtgenote te deppen. Helaas is het pochet alleen die dag ergens kwijtgeraakt, wat ik tot op heden zeer betreur!”

Hoe zou je Michael & Giso typeren? 

“Jongens die van hun vak houden, die verstand hebben van maatwerk en die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Ik kreeg een zeer persoonlijke behandeling en had het gevoel alsof ze zich goed realiseerden dat zo’n pak een heel belangrijke aanschaf is waarbij je je als klant niet moet laten opjagen. Ze hadden geduld en dachten goed mee met de opties. Het was maatwerk op alle gebieden.”

Als je een tip zou mogen geven bij het aanschaffen van een trouwpak, welke belangrijkste tip zou je dan willen meegeven? 
“Zorg ervoor dat je je prettig voelt in het pak dat je aanschaft. Het klinkt logisch, maar is belangrijk. Je kunt flink uitpakken of je kunt het sober houden, maar je moet iets kiezen wat heel erg goed bij je past! Durf alles te vragen wat er mogelijk is, pas alles wat je ziet hangen en zorg ervoor dat je het gevoel hebt dat je alle opties hebt opengehouden. Ook ben ik persoonlijk van mening dat je pak de aandacht niet moet afleiden van de jurk. Dat blijft toch de hoofdrolspeler op zo’n dag.”

Maak een afspraak bij je thuis, op kantoor of in een van onze winkels.

Blauw geruite trouwpak

Groom Story: Marc Hesselink

‘’We hadden geen standaard trouwlocatie, hier hoort een bijzonder trouwpak bij. Het trouwpak is precies het wat alternatievere pak geworden dat ik in gedachten had.'’

Klassiek trouwpak

Groom Story: Maarten van Dijk

“Ik wilde heel graag een maatpak laten maken. Een pak dat speciaal genoeg is voor ons huwelijk, winters aandoet maar ook daarna nog voor speciale gelegenheden te dragen is."

Blauw trouwpak op maat

Groom Story: Mark van der Wegen

“Wij hadden een casual chic bruiloft voor ogen, dus ik wilde graag een sportief trouwpak. De pasvorm heeft mij het meest verrast tijdens het dansen.''

STORE AMSTERDAM


Michael & Giso
Willemsparkweg 71
Amsterdam, 1071 GS
Nederland
31203080081

STORE BREDA


Michael & Giso
Veemarktstraat 36
Breda 4811ZG
Nederland
31765138860