Champagne feestelijk sacreren tijdens huwelijk

Tom de Clerck

“Mijn naam is Tom, ik ben 31 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo, maar woon inmiddels al een jaar of tien in Amsterdam. In het dagelijks leven werk ik als advocaat bij een groot kantoor in Amsterdam waar ik me vooral bezighoud met het procederen en adviseren over herstructureringen en faillissementen. Verder voetbal ik graag (bij AFC en met mijn werk), en houd ik erg van (bord)spellen spelen met vrienden.”

Op 14 juli zijn jullie getrouwd kun je wat meer vertellen over deze dag en jullie trouwlocatie?

“We zijn getrouwd in de tuin van mijn ouders in Velden, een dorp vlakbij Venlo. Mijn ouders wonen daar aan de Maas en hebben, door hun passie voor tuinieren, een werkelijk prachtige tuin. In juli stond deze volop in bloei, en bovendien was het een extreem zonnige dag, waardoor het een persoonlijke, unieke en betoverende locatie was. We hadden een goede vriend van ons (Baer Traa) die live muziek speelde tijdens de ceremonie, en tijdens aansluitende borrel speelde dezelfde band (The Big Swingers) die ook ’s avonds speelde. Het feest ’s avonds was in een oude kerk in Venlo (Domani).”

Groen trouwpak op maat, verfijnde linnen das
Trouwpak met bretels

Je hebt gekozen voor een tweedelig trouwpak en ’s avonds een maatshirt met bretels en strik, had je voor de afspraak bij Michael & Giso al precies in gedachten dat je dit zo wilde?

“We trouwden midden in de zomer, en hoopten natuurlijk erg op mooi en warm weer. Bovendien was de ceremonie in de tuin, en wilden we een losse, bohemian sfeer creëren. Daar past geen klassiek driedelig donkerblauw bij wat mij betreft, dus ik had wel in mijn hoofd dat ik een andere kleur en stof pantalon wilde dan het jasje. Bovendien draag ik voor mijn werk regelmatig (maat)pakken, dus een ‘normaal’ pak had voor mij minder feestelijk gevoeld. In overleg met Michael heb ik ervoor gekozen om overdag een das te dragen (en bijbehorend maatshirt met widespread boord) en ’s avonds de outfit (nog) feestelijker te maken met een strikje (en bijbehorend maatshirt met een puntboord). Het is overigens sowieso prettig om tijdens de dag een keer van shirt te kunnen wisselen; zeker op een warme dag in de zomer. Het jasje heb ik op enig moment op de avond uitgedaan – de bretels en opgerolde mouwen geven dan weer een heel nieuw effect.”

Welke aspecten speelden een rol tijdens het uitzoeken van jouw trouwpak?

“Ik kocht altijd al mijn maatshirts bij Michael & Giso, dus het was een logische stap om daar ook mijn maatpak voor mijn huwelijk te laten maken. Daarbij speelde een rol dat Michael de tijd voor je neemt, een prettige omgeving creëert en dat hij adviseert zonder je iets op te dringen. Ik vond de financiële kant minder belangrijk, ook omdat ik wist dat ik alle onderdelen van het trouwpak bij andere gelegenheden opnieuw kan dragen (in andere combinaties).

“Het pak moest passen bij de bohemian sfeer van de bruiloft. ”

Verder moest het zoals gezegd vooral geen ‘saai’ pak worden, en moest het passen bij de bohemian sfeer van de bruiloft en natuurlijk bij de jurk van de bruid. Michael heeft dan ook een foto en een stuk stof van de jurk van de bruidegom gekregen om zo een passende combinatie te kunnen adviseren.”

Michael & Giso trouwpak

Waarom heb je gekozen voor een maatpak?

“Ik droeg voor mijn werk al een tijdje maatpakken, en als je eenmaal maatwerk draagt ga je niet meer terug naar confectie. Als je voor de eerste keer een maatpak aanpast besef je pas hoe slecht je confectiepakken altijd zaten.”

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Ik kwam voor mijn maatshirts altijd al bij Michael & Giso. Mijn maatpakken liet ik altijd bij een grote keten maken en daar was ik ook tevreden over. Voor mijn trouwpak wilde ik echter écht de tijd nemen (en ook dat iemand echt de tijd voor me nam om te adviseren), en had ik een voorkeur voor de persoonlijkere aanpak van Michael. Daar ben ik achteraf nog steeds heel blij mee overigens!”

Wit linnen zomer maatpak

Tailor's Note - Michael Oei

“Als advocaat draagt Tom dagelijks pakken, daarom wilde hij graag een trouwpak dat onderscheidend was. Bij het samenstellen van het pak hebben we gekeken naar de locatie, de tuin van zijn ouders, en de jurk. Deze was van Wild at Heart met een boho chique randje. Hier sluit het trouwpak van Tom perfect op aan.”

Hoe heb je het kiezen van de stof ervaren?

“Het kiezen van de stof van een maatpak ervaar ik altijd als lastig. Je moet op basis van een relatief klein stukje stof proberen voor je te zien hoe die stof eruit ziet wanneer er een volledig pak van is gemaakt. Ik heb me daar echt laten adviseren door Michael en zijn medewerkster. Zij adviseerden me uiteindelijk om voor een (donker)groen jasje te gaan (i.p.v. voor het ‘veilige’ donkerblauw dat ik in eerste instantie in mijn hoofd had). Vervolgens heb ik het ook grotendeels aan hen overgelaten om er een pantalon in een lichte kleur bij te kiezen – zij kunnen de combinatie met het jasje én met de jurk van de bruidegom veel beter inschatten wat mij betreft. Uiteindelijk is er een combinatie uitgekomen die ik zonder advies niet snel gekozen zou hebben, maar waar ik super blij mee was en waar ik ook enorm veel complimenten over heb gekregen. Mijn outfit was onderscheidend, bijzonder, feestelijk en toch voldoende ingetogen om niet de aandacht van de bruid af te leiden.”

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“Zoals hiervoor al even ter sprake kwam lag het pak een beetje buiten mijn comfortzone, en was het een combinatie die ik zonder advies niet snel gekozen zou hebben. Bij de eerste passessie moest ik dan ook best nog even wennen aan de combinatie. Toen Michael er echter een das bij had gezocht en ik bijpassende schoenen had gevonden werd het veel meer één geheel en werd ik steeds gelukkiger met mijn keuze. Het jasje is een weving van wol en zijde, waardoor het bovendien met name op een zonnige dag in de buitenlucht een prachtig effect geeft (dat zie je bij de passessie minder natuurlijk).”

Trouwpak op maat
Zomers trouwpak

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Neem de tijd om je goed te oriënteren, en kies dan iets wat past bij jou en bij de dag die je in gedachten hebt. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit. Maar! Zoals ik heb gemerkt kan het ook helemaal geen kwaad om daarbij een beetje buiten je comfortzone te gaan; als je je goed laat adviseren kan dat bijzonder goed uitpakken (no pun intended).”

“Het pak lag een beetje buiten mijn comfortzone, deze combinatie had ik niet snel zelf gekozen.”

Trouwpak van Michael & Giso
Trouwpak inspiratie

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Toen ik voor het eerst bij ze kwam zaten ze nog in een souterrain in de Negen Straatjes. Inmiddels zijn ze verhuisd naar een prachtig pand aan de Willemsparkweg. Ook daar hebben ze echter het ‘huiskamer’ gevoel weten te behouden, en word je op een persoonlijke en warme manier geholpen. Dat gecombineerd met kennis van zaken, een uitgebreide keuze aan stoffen en een perfecte service maakt dat ik ze aan iedereen aan kan raden.”

Fotograaf: Lotte de Graaf & Jeroen Noordzij