Advies? — Bel 076 513 886 0

stel aan de gravhten in amsterdam

Sven van Noesel

“Mijn naam is Sven van Noesel, 28 jaar en ben momenteel in opleiding voor vlieger bij de Nederlandse Luchtmacht. Ik ben opgegroeid in Breda en woon tegenwoordig overal en nergens wegens mijn opleiding. Mijn familie komt deels uit Bavel, Noord-Brabant, waar ook Jennifer oorspronkelijk vandaan komt. Kon geen toeval zijn natuurlijk!”

Jullie zijn begin januari getrouwd, hoe zag jullie huwelijksdag eruit?

“Omdat we samen in juni 2019 voor meer dan een jaar naar Amerika vertrekken en omdat Trump de regeltjes wat had aangescherpt om Amerika binnen te komen met partner, hebben we besloten om op vrij korte termijn te gaan trouwen. De insteek hierbij was dat we het nu vrij klein/intiem wilden vieren en dat, wanneer we weer terug in Nederland zijn, we het met een groot feest met alle vrienden en vriendinnen nogmaals zouden vieren.

Daarom hebben we gekozen om ons huwelijk samen met een intiem gezelschap te vieren in Hotel V aan de Fizeaustraat te Amsterdam. Zowel de ceremonie, als de aansluitende borrel en diner hebben plaatsgevonden in Hotel V. Om 15:00 uur begon de ceremonie waarbij we ervoor gekozen hebben dat onze beide vaders de speech zouden doen over ons. Zeer fijne keuze omdat de vaders ons door en door kennen en er daarom een heel persoonlijk verhaal verteld werd. Na het jawoord aan het eind van de ceremonie zijn Jennifer en ik met Marilyn naar de Amsterdamse grachten gegaan om met het laatste daglicht nog wat foto’s buiten te maken. De familie kon alvast aan de bar van Hotel V een drankje nuttigen en een beetje bijkomen van de ceremonie.

Het ‘officiële’ gedeelte werd afgesloten met een heerlijk diner verzorgd door Hotel V waarbij iedereen de kans kreeg om te speechen voor het bruidspaar. Toch echt een van de mooiste momenten van de dag. Super mooie woorden van iedereen wat de familie echt bij elkaar brengt. Na het dessert hebben we nog flink geborreld en gingen de voetjes van de vloer. De avond is zelfs nog afgesloten in de meest Amsterdamse kroeg die je kunt verzinnen: de Ruk en Pluk. Omdat alle gasten bleven slapen in Hotel V kon iedereen lekker uit zijn plaat gaan, en konden we de volgende ochtend alles nog na bespreken tijdens het ontbijt. Top geregeld allemaal.”

Four in hand knoop, Windsor, Stropdas bij bruiloft, details

Hoe heb je de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

“We moesten alles op vrij korte termijn organiseren. Credits hiervoor naar Jennifer die, toen ik midden in de opleiding zat, ontzettend veel heeft geregeld samen met onze ceremoniemeester Estelle. Jennifer en ik lagen eigenlijk met alles wel op één lijn, dus keuzes maken ging vrij vlot. We waren van plan onze trouwdag vrij klein te houden, ook financieel, maar eenmaal bezig gingen we steeds meer beseffen dat het toch wel echt een hele speciale dag ging worden. Daarom hebben we ervoor gekozen om bepaalde dingen toch wat groter aan te pakken dan gepland. Een van die dingen was bijvoorbeeld mijn trouwpak.”

“Alles bij elkaar voelde het gewoon heel goed om hier mijn trouwpak te kopen!”

Had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen in wat voor trouwpak je wilde trouwen?

“Samen met Jennifer was ik op een zaterdagmiddag, binnengelopen bij Michael & Giso te Amsterdam. Ik had wel een bepaald idee in gedachte van wat ik mooi vond maar heb me wel laten verrassen door alle mogelijkheden van Michael & Giso. Uiteindelijk hebben we, op basis van mijn voorkeuren, een aantal stoffen samengesteld waar een ontzettend mooi pak uit is gekomen.”

Kus de bruid, pied de poule, bruine ruit, effen gilet, manchet zichtbaar onder jasje

Welke factoren speelden een rol bij het kiezen van je outfit?

“Een hele belangrijke factor was de persoonlijke aanpak waarmee Michael ons heeft geholpen die zaterdag. Oorspronkelijk lag mijn budget voor het pak een flink stuk lager. Maar na de afspraak met Michael die zaterdag, werd het budget een stuk minder belangrijk. Michael nam de tijd voor ons, luisterde naar wat onze wensen waren, kwam met leuke voorstellen en gaf ons daarna vooral de ruimte om op ons gemakje keuzes te maken. Daarnaast was het natuurlijk ook heel toevallig dat Jennifer al contact had opgenomen met de fotografe (Marilyn) waar Michael & Giso mee samenwerkt voor shoots etc. en dat Erika, een vriendin van ons uit Breda bij Michael & Giso werkt. Alles bij elkaar voelde het gewoon heel goed om hier mijn trouwpak te kopen!”

Wat was voor jou doorslaggevend om je pak bij Michael & Giso te laten maken?

“Zoals hierboven al beschreven: de persoonlijke aanpak van Michael. Hartelijk ontvangen, de tijd nemen, alle verschillende mogelijkheden laten zien, goed ingaan op mijn voorkeuren, mij de tijd geven om keuzes te maken. Gewoon top service!”

Grijstint smart casual. Button down

Tailor's Note - Michael Oei

Sven gaf gelijk al aan dat hij bruintinten mooi vond en niet op zoek was naar een standaard driedelig trouwpak. De zachte natuurlijke kleuren van Loro Piana passen perfect bij deze winterse bruiloft. Door het vest en de broek in dezelfde stof te maken konden wij het geheel een twist geven met een geruite jas.

Hoe heb je het kiezen van de juiste stoffen ervaren?

“Dit is natuurlijk altijd moeilijk aangezien er heel veel keuze was en niet heel veel volledige pakken op voorraad hingen. Je moet je keuzes baseren op stalen van 10cm bij 10cm. Een stukje inlevingsvermogen was dus wel nodig. Maar ook hier ondersteunde Michael zeer goed. Hij zei eerlijk wanneer stoffen wel of niet matchen waardoor ik het vertrouwen kreeg had dat het pak, met mijn gekozen stoffen, mooi ging worden.”

Zijn de verwachtingen die je vooraf had waargemaakt?

“100%. Nog nooit een pak aan gehad wat zo lekker zat. En de combinatie van de stoffen is achteraf perfect geweest. Mocht ik het over mogen doen, had ik precies dezelfde keuze gemaakt.”

Speech, trouwen, 3-delig, Gilet, jasje, pantalon.
Accessoires Festival bruiloft

Wat is jouw tip voor toekomstige bruidegoms?

“Geniet van de voorbereidingen voor je bruiloft want ook daar zitten super leuke momenten bij. En voor wat betreft het uitzoeken van jouw pak: wet niet op een paard en neem de tijd om jezelf te oriënteren bij verschillende winkels. Je komt er op die manier vanzelf achter waar jij je het prettigst bij voelt en waar jij je pak wilt kopen. Maar als harde tip: sla Michael & Giso niet over!”

“Mocht ik het over mogen doen, had ik precies dezelfde keuze gemaakt.”

Vest, das, Four in hand knoop, Cut-away boord maatshirt
Beige grijs 3 delig trouwpak

Hoe zou jij Michael & Giso typeren?

“Echt hun eigen stijltje qua pakken. Super persoonlijk. Eerlijk. Al het personeel zeer vriendelijk en ze hebben heerlijke koffie!”

Fotograaf: Marilyn Bartman