trouwen in het bos huwlijksdag trouwpak op maat | Michael & Giso

Rik & Ivy

“Ik ben Rik, 31 jaar en samen met mijn vrouw woon ik in Eindhoven. In het dagelijkse leven werk ik als ambulant begeleider bij gezinnen waar ik kinderen en jongeren begeleid met problemen op meerdere gebieden. Ook geef ik hun ouders ondersteuning in de opvoeding. Daarnaast organiseer ik evenementen. Ik krijg energie van mijn werk omdat ik graag iets voor een ander beteken. Ik ben ook graag actief bezig door te fietsen en hard te lopen. Daarna drink ik graag een welverdiend drankje met vrienden!”

Kun je ons meenemen in de voorbereidingen naar de grote dag toe?

“Ik heb mijn vrouw, toen nog aanstaande, anderhalf jaar voor de grote dag ten huwelijk gevraagd. Dit zorgde ervoor dat we voldoende tijd hadden om alles voor te bereiden. We zijn bijvoorbeeld een weekendje naar de Champagnestreek gereden om daar de perfecte bubbels uit te kiezen. Erg leuk die voorpret! Naarmate de tijd vorderde werd het steeds ‘echter’ en daarmee ook spannender. Gelukkig hadden we super fijne en ervaren ceremoniemeesters waardoor we weinig stress hebben gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld en dit uitte zich in een prachtige dag die niet beter kon!”

trouwceremonie jawoord bruidegom trouwen bos natuur huwelijksdag | Michael & Giso
corsage bloemstuk huwelijk trouwkostuum detail | Michael & Giso

Jullie zijn op de Kasteelhoeve in Geldrop getrouwd, waarom hebben jullie uiteindelijk voor deze locatie gekozen?

“Kasteelhoeve Geldrop was bij ons meteen favoriet. Het buiten kunnen trouwen onder de grote bomen, de mooie natuur, de fijne sfeer en de vele mogelijkheden qua locaties op het terrein spraken ons erg aan. Ook bij slecht weer kun je een perfecte trouwdag hebben. Gelukkig was dat bij ons niet het geval en hebben we van alle mooie plekjes buiten gebruik kunnen maken!”

"We zijn een weekendje naar de Champagnestreek gereden om daar de perfecte bubbels uit te kiezen voor de grote dag. Erg leuk die voorpret!"

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft? 

“Zeker weten de ceremonie. Je hebt een beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien maar het was allemaal nog veel mooier dan in mijn hoofd. Het trouwen bij de bomen, de mooie woorden van mijn vrouw  en de verrassingen tijdens de ceremonie waren geweldig. Zo begon mijn zus ineens te zingen voor ons, echt heel speciaal!”

handen trouwpak op maat groen huwelijk trouwceremonie boeket 1 | Michael & Giso
trouwceremonie gelofte jawoord bruidegom trouwpak groen | Michael & Giso

Hoe ben jij je gaan oriënteren op je trouwpak en hoe ben je uiteindelijk bij Michael & Giso terecht gekomen? 

“Ik had eerst een andere winkel bezocht waar ze standaard pakken hadden, maar ik had geen ‘wauw’-gevoel. Door even te googlen kwam ik Michael & Giso uit. De look & feel op jullie instagram pagina sprak mij heel erg aan. Bij ons eerste bezoek bij Michael & Giso legde Rolf uit hoe het proces in zijn werk ging. Ik had nog nooit een maatpak gekocht en vond het idee dat ik mijn pak moest uitkiezen aan de hand van een boekje met verschillende stoffen best spannend. Maar ik was al snel om. De ongedwongen sfeer, kundigheid en professionaliteit van Rolf zorgde ervoor dat ik veel vertrouwen had in het eindresultaat.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Rik was een enthousiaste bruidegom die op zoek was naar een stijlvol trouwpak. Om het pak allure te geven heb ik gekozen voor gladde stof; het double breasted vest paste perfect bij deze uitstraling. De kleuren van het colbert en vest waren verschillend maar sloten toch perfect op elkaar aan voor een mooi geheel.”

Wat waren jouw eerste ideeën over hoe jouw trouwpak eruit moest komen te zien, en is dit uiteindelijk ook werkelijkheid geworden?

“Ik wilde graag een groen pak dat niet alledaags was. Een beetje sportief maar toch ook net anders dan een pak wat je zo in de winkel kunt kopen. Het eindresultaat was nog mooier dan ik had gedacht, ik heb Rolf denk ik wel 10 keer bedankt!”

Wie heb je meegenomen naar de afspraak, en waarom?

“Ik had mijn moeder en mijn beste vriend meegenomen. Mijn moeder gaf vroeger al goed advies over mijn kleding en ik wilde dit speciale moment graag met haar delen. De voorpret die we hierdoor samen hadden was bijzonder. Bij de pasafspraak heb ik Lars ook meegevraagd. Met mijn moeder en Lars proostten we op een mooi eindresultaat.”

taart huwelijksdag man vrouw bruidspaar cake | Michael & Giso

Wat was je eerste gevoel/reactie bij het aantrekken van je trouwpak?

“Dat het echt perfect was. Het zat gewoon perfect en de kleuren en details waren echt geweldig. Ik voelde me heel blij, trots en zelfverzekerd omdat het zo’n mooi pak was. Hierdoor kreeg ik nog meer zin in de bruiloft. Ik kon niet wachten om het pak aan mijn vrouw, familie en vrienden te laten zien.”

“De ongedwongen sfeer, kundigheid en professionaliteit van Rolf zorgde ervoor dat ik veel vertrouwen had in het eindresultaat."

Wat vond je van het proces van een trouwpak op maat en in welke opzichten heeft dit proces je verrast? 

“Ik had een kleur in gedachte en een moodboard aangeleverd. Er zijn heel veel mogelijkheden wanneer je een maatpak koopt, maar ik vertrouwde erop dat Rolf goed wist wat voor mij mooi was. Wanneer hij met ideeën kwam, vond ik dit direct mooi. Ik vond het prettig om dit los te kunnen laten en op deze manier te vertrouwen op een goed eindresultaat.”

trouwpak double waistcoat maatpak bruidspaar jawoord | Michael & Giso
trouwpak op maat double breasted waistcoat groen natuur bruidegom | Michael & Giso

Welk advies zou jij willen geven aan toekomstige bruidegoms?

“Ga voor een maatpak! Je hebt echt iets speciaals en persoonlijks, wat perfect bij jou past. Vertrouw op de kundigheid van de tailor en laat je verrassen. Ik ben echt heel blij dat ik dit heb gedaan, maar dat was misschien al wel duidelijk ;)”

Fotograaf: Simone van de Wouw