trouwpak met korte broek

Joris Cooper

“Mijn naam is Joris Cooper en in het dagelijks leven ben ik piloot, werkzaam in de commerciële luchtvaart. Ik woon samen met mijn vrouw in het Gooi, waar we ook beide vandaan komen. We zijn hele fanatieke sporters in de ‘extreme’ tak. We houden van kitesurfen, wakeboarden, waterskiën, sneeuw skiën en ga zo maar door. We reizen daarnaast ook het liefst de hele wereld over, waardoor we vorige jaar zo’n 14 landen/steden hebben bezocht.”

Kun je wat meer vertellen over de trouwlocatie?

“De locatie was waanzinnig. Het is een botanische tuin net buiten Denia, die is aangelegd in de jaren ’90 met een huis in oude finca stijl. De tuin heeft verschillende gebieden en een zwembad. Deze variatie heeft er toe geleid dat we tijdens ons huwelijk verschillende locaties in één locatie konden gebruiken. Prachtige sinaasappeltuin, een waterval, een halve jungle, een zwembad en het prachtige huis. Onze weddingplanners hadden geluisterd naar onze ideeën over onze locatie en kwamen toen met deze plek uit de hoge hoed. We waren vanaf dag 1 helemaal weg van de locatie.”

buitenlandse zomerse bruiloft

Als je terugkijkt op jullie huwelijksdag hoe zou je die omschrijven?

“Echt een heerlijke maar ook drukke dag. Wij hadden er anderhalf jaar voor gespaard en hard aan gewerkt qua voorbereidingen. Als alles op deze dag samen komt, is dat best een last die van je schouders valt, waardoor je extra kan genieten. Het is een fantastisch gevoel om al je vrienden en familie op de zelfde plek te zien en je te beseffen dat ze er allemaal zijn voor ons twee. De liefde, blijdschap en het geluk spatte er vanaf. Enkele zaken verliepen tijdens de dag wat minder goed dan gepland, maar gelukkig ben je in je hoofd zo happy dat je dit goed kan los laten.”

“Ik heb mijn hele leven geroepen dat ik in een korte broek wilde trouwen.”

Hoe lang van te voren, en hoe, heb je je georiënteerd op je trouwpak?

“Net als vrijwel elke man ben ik er wellicht te laat mee begonnen. De oriëntatie was wel ruim op tijd, ik denk ruim 6 maanden, maar het aanmeten heb ik eigenlijk te laat geïnitieerd, zo’n 2 maanden voor het huwelijk. De reden hiervan was het typische man syndroom; het komt wel goed het is nog zo ver weg…. Het oriënteren heb ik via internet gedaan, huwelijks websites, maar ook Pinterest. Ik had die website/app nog nooit gebruikt, maar als inspiratie bron is het eigenlijk ideaal. Ik had zelf al wel een goed idee voor in begon aan met oriënteren, maar internet heeft het gefinetuned. Een korte broek, althans de optie, was een must. Ik heb mijn hele leven geroepen dat ik in een korte broek wilde trouwen, aangezien dit echt bij mij past.”

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Mijn wensen waren heel erg specifiek, waaronder ook de kleuren. Het moest een bijzonder en mooi maat pak zijn en daarnaast gedeeltelijk in het groen. Ik heb Michael & Giso gebeld in Amsterdam, aangezien ik op hun site iets zag wat op mijn idee leek en verteld wat mijn wensen waren en dat ik tot nu toe nergens anders terecht kon. Michael, die werkzaam is in Amsterdam, vertelde mij dat mijn wensen bij hun geen enkel probleem zouden zijn en vroeg wanneer ik langs zou kunnen komen. Twee dagen later stond ik, samen met een Michael & Giso styliste, de kleuren uit te zoeken en namen ze mijn maten op. De keuze was gigantisch, van een bepaalde soort knoop, stof, pasvorm, schoudervulling tot de stiknaad. Het gevoel van vakmanschap voelde vertrouwd en er werd goed geluisterd naar mijn wensen. Michael gaf geen felle mening, maar eerder hints als hij het idee had dat iets anders wellicht mooier zou zijn. Hierdoor ben ik meteen door gegaan met de bestelling.”

ceremonie in de openlucht

Je hebt voor een opvallende outfit gekozen, hoe ben je tot dit besluit gekomen?

“Dingen anders doen is iets wat ik graag doe. Ja, ik houd van het huwelijk en wil dit graag vieren, maar dan wel op de manier die (inmiddels) mijn vrouw en ik voor ogen hebben. Niet persé alles uit het soms conservatieve boekje dat huwelijk heet. Een moderne twist aan een klassiek principe. Met deze insteek zijn we begonnen aan het avontuur. Met deze insteek ben ik ook gaan kijken naar mijn trouwpak, waar ik al van wist dat er een korte broek bij zou moeten (vooral omdat we in de zomer in Spanje gingen trouwen), de twist. De kleur was op groen gevallen, een vrij lichte kleur groen, omdat dit lekker zomers zou zijn. Groen is daarnaast mijn favoriete kleur en mijn vrouw zegt altijd, dat groen mij goed staat. Hierdoor dacht ik bij mijzelf, waarom niet? Een strikje of een das, dit was ook nog een twijfel. In mijn ogen is een das sjiek en wat zakelijker en een strikje losser en feestelijker. Toen Michael mij een handgemaakt strikje kon aanbieden met een zelf uitgezocht patroon, was ik vastberaden; een strikje.”

Vond je het lastig dat je de outfit van te voren niet kon zien en van een stukje stof de keuzes moest maken?

“Ja, het is heel erg lastig om iets te bepalen van een heel klein stukje stof. Gelukkig bestaat er internet, waar Michael ook gebruik van maakte. Als jij het hebt bedacht, is er bijna altijd iemand anders op de wereld die vrijwel het zelfde ook heeft bedacht. In mijn geval was dit wat lastiger, maar een groen jasje, in ongeveer die kleur, was al eens eerder gemaakt. Michael pakte google erbij en liet zien hoe het er ongeveer uit zou zien. Het is uiteindelijk nog vele malen mooier geworden dan ik oorspronkelijk had gedacht.”

Wit linnen zomer maatpak

Tailor's Note - Michael Oei

“Het was super leuk dat Joris zo duidelijk wist dat hij een korte broek wilde. Samen hebben we gekeken wat het beste past op een korte broek. De huwelijksdag was natuurlijk in Spanje, dus ook het jasje en het vest moest een luchtige weving hebben.”

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“Zelf heb ik nog geen enkel ander maatpak en overhemd, aangezien mijn slim-fit convectie maat redelijk goed aan sluit bij mijn lichaam. Echter, toen ik voor het eerst mijn overhemd aan trok en die als gegoten zat en daarna het jasje, met de korte broek eronder werd ik een beetje te enthousiast. Het klinkt wellicht wat overdreven, maar het voelde echt als gegoten, alsof je na een hele lange vakantie, weer je eigen bed in stapt. Ik keek in de spiegel en alles zat gewoon perfect, niet te strak, niet te wijd, mooi aangesloten, echt top. De kleur was nog veel mooier dan ik oorspronkelijk had verwacht, de lichte tint die er in verwerkt zat kwam mooi naar buiten met de licht gekleurde broek, waardoor het jasje niet knallend groen meer was. In mijn ogen perfect!”

"Ik zou Michael & Giso typeren als klantvriendelijk, vakkundig & ronduit relaxt."

Welke goede raad wil je toekomstige bruidegoms meegeven tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Mijn goede raad zou zijn; houdt het bij je zelf. Praat met je toekomstige vrouw, je vrienden en je ouders. Vraag ze wat jou uniek maakt en wat ze bij jou verwachten en leg dit tegenover je eigen ideeën. Voldoe niet aan iedereen zijn verwachting maar vooral die van jezelf. Mijn ouders zijn namelijk behoorlijk conservatief en het idee van een korte broek veroorzaakte al een paniek aanval. Uiteindelijk, ben ik bij mijzelf gebleven en toch voor de korte broek gegaan. Iedereen vond het helemaal fantastisch, inclusief mijn eigen ouders. Zoek jou ideeën op, via Pinterest of andere huwelijk websites. Op deze manier kan je kijken of jou ideeën goed uit de verf zullen komen.”

ja woord met champagne op balkon

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Voor mij was de manier van werken erg bijzonder. Ik had wilde ideeën, Michael gaf geen tegenspraak of een felle mening, maar probeerde mijn ideeën licht te sturen met andere suggesties. Op deze manier kom je zelf wellicht tot de conclusie dat sommige wensen wellicht niet zo handig zijn. Deze sturing is vaak nodig omdat je weinig ervaring hebt met maatpakken en/of huwelijkspakken. Hierdoor zou ik ze typeren als klantvriendelijk, vakkundig & ronduit relaxt.”

Fotograaf: Eppel fotografie