Jan & Lisa

“Ik ben Jan van Aalderen, ondernemer. Verder houd ik enorm veel van sporten, Kickboksen en Fitness, en lekker slenteren door de stad. Vaak op weg naar een plekje met goede wijn en lekker eten.”

Jullie zijn augustus getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Als een van de mooiste dagen van mijn leven. Het regende af en toe, maar dat zorgde ook voor super coole beelden. Heel bijzonder om de liefde te delen met de mensen die zo belangrijk voor je zijn en dichtbij je staan.”

bruidegom voorbereiden maatkleding
koppel in de zon

 Je bent mede-eigenaar en commercieel directeur van Mind Work Productions, draag je voor je werk geregeld pakken?

“Eigenlijk niet. Heb hiernaast ook een bedrijf op Schiphol waarvoor ik jarenlang wel pakken heb gedragen. Als ik nu een pak draag ‘dress’ ik deze wel een beetje down. Door bijvoorbeeld een t-shirt onder je jasje te dragen en geen overhemd of door een paar sneakers. Ik trek aan waar ik zin in heb en niet wat de klant verwacht.”

“Eén van de mooiste dagen van mijn leven”

Hoe lang van te voren en hoe, heb jij je georiënteerd op je trouwpak?

“7 maanden van te voren ongeveer denk ik. Het idee was dat ik naar meerdere winkels zou gaan. Mijn eerste afspraak was bij Michael & Giso. Ik zei nog voordat we naar binnen gingen tegen m’n vrienden: “Ok Guys! Ik ga niet gelijk een pak kopen. Als ik dat wil moet je me tegenhouden.”. Maar de 1e afspraak met Tycho was zo prettig dat ik al gelijk mijn keuze gemaakt had.”

ceremonie bruiloft
trouwring brengen kind

Je had al ervaring met maatwerk, waarom heb voor je trouwpak voor het maatwerk van Michael & Giso gekozen? 

“Ik ben ruim 2 meter en laat al mijn overhemden op maat maken. De laatste paar keer voelde niet goed. De afspraken en pas-sessies werden wat afgeraffeld. Dan stond je zo weer buiten alsof je even een halfje wit gehaald had. Bij Michael & Giso was dat niet zo. Het was gezellig en er werd nooit gehaast. Ook al ging het om de kleinste aanpassing.”

Wie heb je meegenomen naar de afspraak voor je trouwpak en waarom? 

“2 van mijn beste vrienden, Bart & Stan, die gevoel voor mode hebben. En oh ja, die het ook nog leuk vinden om na de pas-sessies lekker uit eten te gaan.”

smart casual outfit op maat

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Voor Jan hebben we een pak gemaakt dat geweldig aansluit bij zijn bouw en de setting van het huwelijk. Het is op een zachte methode gemaakt; zonder schoudervulling en op een ongevoerde wijze, zodat het zijn figuur ten goede komt. Het pak heeft door de gekozen stof en uitvoering een jeugdig en hip karakter.”

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast? 

“Door de aanpassingen echt stapje voor stapje te doen en niet te veel in 1 keer werd het echt een perfecte fit. Tijdens de dag hoefde ik totaal niet op m’n outfit te letten en kon ik doen wat ik wilde.”

Wat waren de reacties op het trouwpak tijdens jullie huwelijksdag? 

“Iedereen vond het prachtig. Mijn vrouw, Lisa, houdt van groen, dus dat zagen de meeste wel aankomen. Al heb ik ze denk ik toch kunnen verrassen door de keuze van de stof.”

bruidspaar voor kanaal
double breasted trouwpak groen brick

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak? 

“Trek aan waar je fijn en goed in voelt. Een pak dat de mooie facetten van je lijf naar voren laat komen en waar je in kunt bewegen. En nog veel belangrijker: Maak er een leuke dag van en neem er ruim de tijd voor.”

“Alsof je met je vrienden aan de keukentafel een pak aan het uitkiezen bent."

morgan en mees trouwlocatie
groen trouwpak double breasted met loafers

Hoe zou je Michael & Giso typeren? 

“Alsof je met je vrienden aan de keukentafel een pak aan het uitkiezen bent. Veel lachen en heel eerlijk. Ze kunnen je goed uitleggen waarom ze sommige dingen wel en andere dingen niet zouden aanraden.”

Fotograaf: Marilyn Bartman
Videograaf: Fresh Filmworks