Groom Story – Tjeerd Lameris

Groom's Story

Tjeerd Lameris:
“Het is geweldig om met al je vrienden en dierbare zo’n dag mee te maken.”

Tjeerd&Kim

Fotograaf: Masha Bakker

Ik ben Tjeerd Laméris en ben 37 jaar oud. Mijn vrouw en ik zijn al 17 jaar samen en we hebben 3 dochters. In het dagelijks leven sta ik in één van de twee juwelierszaken van mij en mijn vrouw.

Jullie hebben in de winkel ook vaak trouwklanten, hoe beïnvloedt dat je eigen voorbereiding op de bruiloft?

“Het verkopen van trouwringen is een belangrijk onderdeel bij Van Arensbergen Juwelier. Het is dan ook heel leuk ook een keer aan de andere kant van de tafel te zitten. Je merkt dan goed hoe iedereen in zijn eigen vakgebied ontzettend zijn best doet om je zo goed mogelijk te adviseren. Doordat je nu zelf getrouwd bent kan je je nog beter verplaatsen in de klant en ze nog beter van dienst zijn.”

Videograaf: Jeroen Schrage

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Ongeveer een half jaar van te voren ben ik begonnen met het oriënteren op internet. Als snel kwam ik Michael & Giso terecht, ook ken ik Rolf via via. De niet alledaagse stijl sprak me meteen erg aan. Omdat ik in het dagelijks leven vaak een pak of een jasje draag vond ik het belangrijk dat mijn trouwpak echt iets anders zou zijn.”

“Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving, hierin kwam mijn lichte pak heel mooi uit.”

Je bent afgelopen zomer getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Het was een prachtige dag. Alles klopte. Het is geweldig om met al je vrienden en dierbare zo’n dag mee te maken. Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving, hierin kwam mijn lichte pak heel mooi uit. Ik was wel erg blij dat het niet een grauwe donkere dag was, want dan had ik mijn pak minder geschikt gevonden. Maar ach, soms moet je een beetje risico nemen.”

Trouwdag
Trouwen

Wat was doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen?

“Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat ik mijn pak bij Michael & Giso zou halen. De stoffen en kleuren die ze gebruiken staan met heel erg aan. Ze weten je ook echt te verassen met combinaties die je op het eerste oog zelf niet snel zou uitkiezen.”

Je hebt voor een opvallend vest gekozen, wist je dat vooraf al?

“Ik had een jasje gezien in dezelfde kleur en was hier erg van gecharmeerd. Voor een heel pak vond ik dit alleen niet zomers genoeg. Samen met Rolf hebben we gezocht naar een mooie zomerse stof die goed paste bij het vest. Het vest haalt het zandkleurige pak heel erg op en zorgt dat het niet saai oogt.”

Tailor's Note

Bij het pak van Tjeerd wilden we een stukje reinheid combineren met een klassieke stijl. Vandaar de keuze voor een off-white pak met een knipoog naar klassiek door oud roze/aubergine te gebruiken.

Hoe heb je het kiezen van het pak ervaren, vond je het lastig dat je het pak niet direct voor je zag?

“Ik had het geluk dat in beide stoffen een pak voorradig was, waardoor ik een goed beeld kon krijgen van het geheel. Alleen de combinatie van de twee stoffen moest ik me inbeelden, maar dat was geen probleem. Ik vertrouwde verder ook op het advies van Rolf.”

Wat was je eerste reactie toen je het pak voor het eerst aantrok?

“Wauw!! Wat gaaf. Het was nog mooier dan ik had gehoopt. Als je het pak dan aan hebt in die mooie ambiance, dat geeft echt een super gevoel.”

Trouwpakken
Trouwpak inspiratie

Er was nog een gast op de bruiloft die een pak van ons aan had, wisten jullie dat van elkaar?

“Ja, we wisten van elkaar dat we een pak van Michael & Giso aan hadden. Hij had zijn pak gekocht nadat ik mijn pak had gekocht, dus Rolf kon goed rekening houden met de stoffen en kleuren. Uiteindelijk pasten onze pakken ook heel mooi bij elkaar.”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Zorg dat je vooraf op internet kijkt wat je wel en niet mooi vindt en wat bij je past, maar laat je hier niet teveel door leiden. Door af te gaan op de adviezen van Rolf om juist eens een andere kleur of stof te proberen kom je tot de meest gave combinaties. Het is tenslotte geen pak voor een standaard dag, maar voor je trouwdag! Het mag dan ook wel een tikkie anders.”

“Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm.”

Hoe zou je Michael & Giso Typeren?

“Michael en Giso is een hele relaxte winkel. Rolf en consorten nemen echt de tijd voor je en luisteren naar je verhaal. Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm. Door te luisteren naar hun adviezen kom je uiteindelijk bij een eigentijds en verrassend pak, waarin je je helemaal prettig voelt.”

Tjeerd&Kim

Tjeerd Lameris: “Het is geweldig om met al je vrienden en dierbare zo’n dag mee te maken.”

Fotograaf: Masha Bakker

"Ik ben Tjeerd Laméris en ben 37 jaar oud. Mijn vrouw en ik zijn al 17 jaar samen en we hebben 3 dochters. In het dagelijks leven sta ik in één van de twee juwelierszaken van mij en mijn vrouw."

Jullie hebben in de winkel ook vaak trouwklanten, hoe beïnvloedt dat je eigen voorbereiding op de bruiloft?

“Het verkopen van trouwringen is een belangrijk onderdeel bij Van Arensbergen Juwelier. Het is dan ook heel leuk ook een keer aan de andere kant van de tafel te zitten. Je merkt dan goed hoe iedereen in zijn eigen vakgebied ontzettend zijn best doet om je zo goed mogelijk te adviseren. Doordat je nu zelf getrouwd bent kan je je nog beter verplaatsen in de klant en ze nog beter van dienst zijn.”

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Ongeveer een half jaar van te voren ben ik begonnen met het oriënteren op internet. Als snel kwam ik Michael & Giso terecht, ook ken ik Rolf via via. De niet alledaagse stijl sprak me meteen erg aan. Omdat ik in het dagelijks leven vaak een pak of een jasje draag vond ik het belangrijk dat mijn trouwpak echt iets anders zou zijn.”

“Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving, hierin kwam mijn lichte pak heel mooi uit.”

Je bent afgelopen zomer getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Het was een prachtige dag. Alles klopte. Het is geweldig om met al je vrienden en dierbare zo’n dag mee te maken. Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving, hierin kwam mijn lichte pak heel mooi uit. Ik was wel erg blij dat het niet een grauwe donkere dag was, want dan had ik mijn pak minder geschikt gevonden. Maar ach, soms moet je een beetje risico nemen.”

Trouwdag
Trouwen

Wat was doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen?

“Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat ik mijn pak bij Michael & Giso zou halen. De stoffen en kleuren die ze gebruiken staan met heel erg aan. Ze weten je ook echt te verassen met combinaties die je op het eerste oog zelf niet snel zou uitkiezen.”

Je hebt voor een opvallend vest gekozen, wist je dat vooraf al?

“Ik had een jasje gezien in dezelfde kleur en was hier erg van gecharmeerd. Voor een heel pak vond ik dit alleen niet zomers genoeg. Samen met Rolf hebben we gezocht naar een mooie zomerse stof die goed paste bij het vest. Het vest haalt het zandkleurige pak heel erg op en zorgt dat het niet saai oogt.”

Hoe heb je het kiezen van het pak ervaren, vond je het lastig dat je het pak niet direct voor je zag?

“Ik had het geluk dat in beide stoffen een pak voorradig was, waardoor ik een goed beeld kon krijgen van het geheel. Alleen de combinatie van de twee stoffen moest ik me inbeelden, maar dat was geen probleem. Ik vertrouwde verder ook op het advies van Rolf.”

Wat was je eerste reactie toen je het pak voor het eerst aantrok?

“Wauw!! Wat gaaf. Het was nog mooier dan ik had gehoopt. Als je het pak dan aan hebt in die mooie ambiance, dat geeft echt een super gevoel.”

Trouwpakken

Er was nog een gast op de bruiloft die een pak van ons aan had, wisten jullie dat van elkaar?

“Ja, we wisten van elkaar dat we een pak van Michael & Giso aan hadden. Hij had zijn pak gekocht nadat ik mijn pak had gekocht, dus Rolf kon goed rekening houden met de stoffen en kleuren. Uiteindelijk pasten onze pakken ook heel mooi bij elkaar.”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

"Zorg dat je vooraf op internet kijkt wat je wel en niet mooi vindt en wat bij je past, maar laat je hier niet teveel door leiden. Door af te gaan op de adviezen van Rolf om juist eens een andere kleur of stof te proberen kom je tot de meest gave combinaties. Het is tenslotte geen pak voor een standaard dag, maar voor je trouwdag! Het mag dan ook wel een tikkie anders."

“Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm.”

Hoe zou je Michael & Giso Typeren?

“Michael en Giso is een hele relaxte winkel. Rolf en consorten nemen echt de tijd voor je en luisteren naar je verhaal. Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm. Door te luisteren naar hun adviezen kom je uiteindelijk bij een eigentijds en verrassend pak, waarin je je helemaal prettig voelt.”

Trouwpak inspiratie

Van ontwerp tot trouwpak: De Groom Story van Tom de Clerck

“Neem de tijd om je goed te oriënteren en kies dan iets wat goed bij jou past. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit.''

Trouwpak inspiratie

Sil Duijnhoven over zijn zoektocht naar het perfecte trouwpak

''Eenmaal in het proces merkte ik aan alles dat Michael & Giso echte vakidioten zijn, met zulke mensen werk ik graag samen.”

Groen trouwpak

Jan Blees geeft het ja-woord op het strand van Terschelling

“Van begin af aan was voor mij duidelijk dat het een maatpak moest worden, en dat het iets bijzonders moest zijn.''

groom-story-sebastiaan-verschuren

Het oriëntatieverhaal van zwemmer Sebastiaan Verschuren

“Ik had voor mijn trouwpak alleen vermaakte pakken aangehad, dus geen ervaring met een ‘echt’ maatpak. Nu weet ik zeker dat ik niets anders meer wil!”