Groom Story – Laurens de Kort

Groom's Story

Laurens de Kort: “Het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

Groom Story

Fotograaf: Vudinh photography

“Mijn naam is Laurens de Kort en ik ben de eigenaar van Helios Solar. Wij adviseren mensen en bedrijven op het gebied van zonne-energie. Voor mijn werk draag ik regelmatig pakken, vooral als mijn dag bestaat uit het geven van (sales) trainingen. Op andere dagen, waarop ik vaak adviezen geef aan potentiële klanten is het dragen van een pak geen must en vaak ook niet handig.”

Op welke locatie ben je getrouwd, heeft dit een speciale reden?

“We zijn getrouwd bij het Houtse Meer, een schitterende ‘buiten’ locatie in Den Hout, een klein plaatsje tegen Breda aan. We wilde graag een ontspannen setting creëren gedurende de dag en deze locatie leent zich daar perfect voor. Verder kan je daar zowel trouwen als feesten en daardoor hoef je niet van locatie te wisselen.”

Laurens de Korte Groom

Two piece - bleu plain wedding suit

Heeft de locatie veel invloed gehad op je uiteindelijke samenstelling van de outfit?

“Gedeeltelijk wel. Ons thema was beach chique en dus wilde ik een fris ogend pak met een zomerse look.”

Je hebt een best wel uitgesproken kleur, stof (en stijl) gekozen, was je je daar van tevoren bewust van?

“Jazeker. Bij de maatpakken die ik heb kies ik altijd voor een bepaalde stijl. Ik hou in ieder geval van een strakke ‘Italiaanse’ lijn. De stof en voering hadden we al snel gekozen en het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

Laurens groom story houtse meren
laurens de kort pak op maat breda

Stoffenhuis: Ariston

“Ik wilde een fris ogend pak met een zomerse look.”
michael-oei

Tailor's Note Michael Oei

Laurens wist al goed welke stijl er bij hem past. Een strakke snit in een modern jasje welke goed bij de sfeer van de huwelijksdag zou passen. Door de open weving in het pak en het gebruik van linnen ontstaat er een zomers gevoel waar Laurens naar op zoek was.

Waarom heb je niet voor een driedelig pak gekozen?

“Dat past niet bij mij. Ik zou me daar niet 100% comfortabel in voelen.”

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Ja, maar dan positief. Toen het pak gemaakt was hebben we het hemd ingemeten en in bestelling genomen. Ook de accessoires heb ik toen samen met Michael uitgekozen. Uiteindelijk hebben we alles nog één keer als geheel gepast en was ik direct overtuigd van de genomen keuzes.”

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Jong, dynamisch, stijlvol en ondernemend. Ik vind dat de heren de klant zeer persoonlijk behandelen en benaderen en daardoor merk je dat ze zeer begaan zijn om een goed product af te leveren.”

Groom Story

Laurens de Kort: “Het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

Fotograaf: Vudinh photography

“Mijn naam is Laurens de Kort en ik ben de eigenaar van Helios Solar. Wij adviseren mensen en bedrijven op het gebied van zonne-energie. Voor mijn werk draag ik regelmatig pakken, vooral als mijn dag bestaat uit het geven van (sales) trainingen. Op andere dagen, waarop ik vaak adviezen geef aan potentiële klanten is het dragen van een pak geen must en vaak ook niet handig.”

Op welke locatie ben je getrouwd, heeft dit een speciale reden?

“We zijn getrouwd bij het Houtse Meer, een schitterende ‘buiten’ locatie in Den Hout, een klein plaatsje tegen Breda aan. We wilde graag een ontspannen setting creëren gedurende de dag en deze locatie leent zich daar perfect voor. Verder kan je daar zowel trouwen als feesten en daardoor hoef je niet van locatie te wisselen.”

Laurens de Korte Groom

Heeft de locatie veel invloed gehad op je uiteindelijke samenstelling van de outfit?

“Gedeeltelijk wel. Ons thema was beach chique en dus wilde ik een fris ogend pak met een zomerse look.”

“Ik wilde een fris ogend pak met een zomerse look.”

Je hebt een best wel uitgesproken kleur, stof (en stijl) gekozen, was je je daar van tevoren bewust van?

“Jazeker. Bij de maatpakken die ik heb kies ik altijd voor een bepaalde stijl. Ik hou in ieder geval van een strakke ‘Italiaanse’ lijn. De stof en voering hadden we al snel gekozen en het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

Waarom heb je niet voor een 3-delig pak gekozen?

“Dat past niet bij mij. Ik zou me daar niet 100% comfortabel in voelen.”

Laurens groom story houtse meren
laurens de kort pak op maat breda

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Ja, maar dan positief. Toen het pak gemaakt was hebben we het hemd ingemeten en in bestelling genomen. Ook de accessoires heb ik toen samen met Michael uitgekozen. Uiteindelijk hebben we alles nog één keer als geheel gepast en was ik direct overtuigd van de genomen keuzes.”

“Ik was direct overtuigd van de genomen keuzes.”

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Jong, dynamisch, stijlvol en ondernemend. Ik vind dat de heren de klant zeer persoonlijk behandelen en benaderen en daardoor merk je dat ze zeer begaan zijn om een goed product af te leveren.”

Trouwpak inspiratie

Van ontwerp tot trouwpak: De Groom Story van Tom de Clerck

“Neem de tijd om je goed te oriënteren en kies dan iets wat goed bij jou past. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit.''

Joris over zijn unieke, groene trouwpak

"Ik zou Michael & Giso typeren als klantvriendelijk, vakkundig & ronduit relaxt."

Groen trouwpak

Jan Blees geeft het ja-woord op het strand van Terschelling

“Van begin af aan was voor mij duidelijk dat het een maatpak moest worden, en dat het iets bijzonders moest zijn.''

groom-story-sebastiaan-verschuren

Het oriëntatieverhaal van zwemmer Sebastiaan Verschuren

“Ik had voor mijn trouwpak alleen vermaakte pakken aangehad, dus geen ervaring met een ‘echt’ maatpak. Nu weet ik zeker dat ik niets anders meer wil!”