The Groom’s Story: Jan Blees

Jan Blees: “Het is het meest veelbetekenende 'ja' dat je ooit zal zeggen.”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak

Jan Blees: “Het is het meest veelbetekenende 'ja' dat je ooit zal zeggen.”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak
Locatie: Terschelling
Fotograaf: Marilyn Bartman

“Mijn naam is Jan Blees. Ik werk als analytisch scheikundige, in een laboratorium. Ik draag op mijn werk een labjas; pakken zijn een uitzondering. Overhemden, vooral casual, draag ik wel vaak.”

Jullie zijn op Terschelling getrouwd, waarom hebben jullie voor deze bijzondere locatie gekozen?

“De familie van mijn moeders kant komt van Terschelling, dus ik heb daar vroeger veel tijd doorgebracht. Ik heb een sterke band met het eiland en een groot deel van mijn familie woont daar. Mijn ouders wonen sinds een paar jaar ook op het eiland. Toch was het niet voor iedereen logisch dat we op Terschelling zouden trouwen (behalve voor mijn familie, want er is natuurlijk geen mooiere plek ter wereld). Steffi – mijn vrouw – komt uit Zuid-Duitsland, dus de meesten hadden verwacht dat we daar zouden trouwen, maar toen we de eerste keer samen bij mijn ouders op bezoek waren zei ze al dat ze op Terschelling wilde trouwen. Toen moest ik natuurlijk nog een aanzoek doen, voor ze een Terschellinger aan de haak zou slaan.”

Hoe heb je de huwelijksdag en de voorbereiding hiervan ervaren?

“Als een goede mix van stress en ontspanning. Om de stress kom je niet heen. Het is het meest veelbetekenende ‘ja’ dat je ooit zal zeggen. Met alles er omheen ben je maanden of nog langer aan het voorbereiden. Dat daar zenuwen bij komen kijken is geen verrassing. Wij hadden minder dan een week om alles op te bouwen op drie locaties: ceremonie in het bos, receptie op het strand en feest in een grote nomadentent op een weiland. Op alle drie locaties was niets – geen stroom, geen water, geen dak. Dat heeft de nodige stress opgeleverd, maar op de dag zelf, vooral na de ceremonie, was de sfeer ontspannen. En dat is maar goed ook, want zo’n feestje organiseer je natuurlijk ook voor jezelf.”

“Mijn naam is Jan Blees. Ik werk als analytisch scheikundige, in een laboratorium. Ik draag op mijn werk een labjas; pakken zijn een uitzondering. Overhemden, vooral casual, draag ik wel vaak.”

Jullie zijn op Terschelling getrouwd, waarom hebben jullie voor deze bijzondere locatie gekozen?

“De familie van mijn moeders kant komt van Terschelling, dus ik heb daar vroeger veel tijd doorgebracht. Ik heb een sterke band met het eiland en een groot deel van mijn familie woont daar. Mijn ouders wonen sinds een paar jaar ook op het eiland. Toch was het niet voor iedereen logisch dat we op Terschelling zouden trouwen (behalve voor mijn familie, want er is natuurlijk geen mooiere plek ter wereld). Steffi – mijn vrouw – komt uit Zuid-Duitsland, dus de meesten hadden verwacht dat we daar zouden trouwen, maar toen we de eerste keer samen bij mijn ouders op bezoek waren zei ze al dat ze op Terschelling wilde trouwen. Toen moest ik natuurlijk nog een aanzoek doen, voor ze een Terschellinger aan de haak zou slaan.”

Hoe heb je de huwelijksdag en de voorbereiding hiervan ervaren?

“Als een goede mix van stress en ontspanning. Om de stress kom je niet heen. Het is het meest veelbetekenende ‘ja’ dat je ooit zal zeggen. Met alles er omheen ben je maanden of nog langer aan het voorbereiden. Dat daar zenuwen bij komen kijken is geen verrassing. Wij hadden minder dan een week om alles op te bouwen op drie locaties: ceremonie in het bos, receptie op het strand en feest in een grote nomadentent op een weiland. Op alle drie locaties was niets – geen stroom, geen water, geen dak. Dat heeft de nodige stress opgeleverd, maar op de dag zelf, vooral na de ceremonie, was de sfeer ontspannen. En dat is maar goed ook, want zo’n feestje organiseer je natuurlijk ook voor jezelf.”

Groen trouwpak inspiratie
Groen trouwpak
“Mijn outfit was afgestemd op het feest.”

Hoe ben je begonnen met oriëntatie voor je trouwpak?

“Van begin af aan was voor mij duidelijk dat het een maatpak moest worden, en dat het iets bijzonders moest zijn. Daarnaast hadden Steffi en ik bedacht dat groen misschien wel leuk zou zijn, omdat we tijdens onze bruiloft veel natuur en bos in zouden bouwen. Verder dan dat was ik nog niet toen we met onze fotografe Marilyn een fotoshoot deden in Amsterdam, en zij voorstelde even bij Michaël langs te gaan. Meteen die middag hebben we al zitten brainstormen, met stofstalen er bij, over hoe het er uit zou kunnen zien.”

Wat was je eerste indruk van Michael & Giso?

“Mijn eerste indruk die middag was die van een familiaire, jonge en dynamische sfeer. Eerlijk gezegd veel aangenamer dan ik had verwacht, baserend op mijn gelimiteerde ervaring met kleermakers van een oudere generatie. Daarnaast was meteen duidelijk dat Michaël weet waar hij over praat. Hij stelde me vragen waar ik nog helemaal niet over nagedacht had, maar had meteen ook tips en voorbeelden.”

Waarom heb je gekozen om een pak op maat te laten maken?

“Het begon er mee dat ik in elk geval een overhemd op maat wilde. Ik heb altijd moeite een passend overhemd te vinden. Daar kwamen speciale voorstellingen over het pak bij, bijvoorbeeld de kleur groen. Uiteindelijk kwam het neer op een maatpak of een compromis, en voor mijn bruiloft wilde ik geen compromis aangaan.”

Jullie hebben voor een bohemian thema gekozen, hoe heb je je outfit hierop afgestemd?

“Eigenlijk helemaal niet. Bohemian is zo breed en wordt zo verschillend gedefinieerd dat we uiteindelijk gekozen hebben voor wat wij het mooist en best passend vonden. Door de verschillende locaties was het best passende een variatie in mijn outfit. Daar hoorden bijvoorbeeld ’s avond bretels, mouwophouders en een overhemd met mandarin collar bij, omdat ik op dat moment geen jasje en das meer droeg. Mijn outfit was toen volledig afgestemd op het feest.”

Hoe ben je begonnen met oriëntatie voor je trouwpak?

“Van begin af aan was voor mij duidelijk dat het een maatpak moest worden, en dat het iets bijzonders moest zijn. Daarnaast hadden Steffi en ik bedacht dat groen misschien wel leuk zou zijn, omdat we tijdens onze bruiloft veel natuur en bos in zouden bouwen. Verder dan dat was ik nog niet toen we met onze fotografe Marilyn een fotoshoot deden in Amsterdam, en zij voorstelde even bij Michaël langs te gaan. Meteen die middag hebben we al zitten brainstormen, met stofstalen er bij, over hoe het er uit zou kunnen zien.”

Wat was je eerste indruk van Michael & Giso?

“Mijn eerste indruk die middag was die van een familiaire, jonge en dynamische sfeer. Eerlijk gezegd veel aangenamer dan ik had verwacht, baserend op mijn gelimiteerde ervaring met kleermakers van een oudere generatie. Daarnaast was meteen duidelijk dat Michaël weet waar hij over praat. Hij stelde me vragen waar ik nog helemaal niet over nagedacht had, maar had meteen ook tips en voorbeelden.”

Waarom heb je gekozen om een pak op maat te laten maken?

“Het begon er mee dat ik in elk geval een overhemd op maat wilde. Ik heb altijd moeite een passend overhemd te vinden. Daar kwamen speciale voorstellingen over het pak bij, bijvoorbeeld de kleur groen. Uiteindelijk kwam het neer op een maatpak of een compromis, en voor mijn bruiloft wilde ik geen compromis aangaan.”

Jullie hebben voor een bohemian thema gekozen, hoe heb je je outfit hierop afgestemd?

“Eigenlijk helemaal niet. Bohemian is zo breed en wordt zo verschillend gedefinieerd dat we uiteindelijk gekozen hebben voor wat wij het mooist en best passend vonden. Door de verschillende locaties was het best passende een variatie in mijn outfit. Daar hoorden bijvoorbeeld ’s avond bretels, mouwophouders en een overhemd met mandarin collar bij, omdat ik op dat moment geen jasje en das meer droeg. Mijn outfit was toen volledig afgestemd op het feest.”

“Het eindresultaat is een pak dat 100 % bij mij en onze bruiloft past.”

Je hebt voor twee outfits gekozen, vond je het lastig samen te stellen zonder ze daadwerkelijk te kunnen zien?

“Ja, je kan nog zo veel foto’s van anderen in iets soortgelijks bekijken, hoe je er uiteindelijk zelf in uit ziet blijft een beetje een verrassing. Juist dan is het fijn de hulp van mensen met ervaring te hebben, die ook de tijd nemen over alle details te praten. En als je een pak laat maken, dan merk je pas hoeveel details daar in steken. Dus was het lastig? Ja. Maar ook spannend, en een leuk proces.”

Zijn de verwachtingen die je op voorhand had van je trouwpak daadwerkelijk waargemaakt?

“De ontwikkeling van mijn trouwpak was een dynamisch proces, waarin de ideeën en verwachtingen steeds weer veranderden, en het eindresultaat is het pak dat 100 % bij mij en bij onze bruiloft past.”

Speelde de mening van de bruid en het budget een rol in de keuze van je outfit?\

“Is er iets aan een bruiloft waar de mening van de bruid geen rol speelt? En budget, ja, dat speelde wel een rol, maar het is ook een vraag van prijs-kawiliteitverhouding. Die was uiteindelijk beter dan ik waar dan ook verwacht had.

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Het is jullie feestje. Doe het zoals jullie het willen. Haal er mensen bij die je daarin ondersteunen. Begin met ideeën, moodboards en werk die uit met mensen die daar net zo enthousiast van worden als jijzelf. Zorg voor een goeie fotograaf. De herinneringen blijven, maar goeie foto’s helpen daar ongelooflijk bij.
En natuurlijk ook: ga geen compromis aan met je outfit. Je staat een dag lang in het middelpunt van de belangstelling en je bent op heel veel foto’s en videomateriaal te zien. Een echt goed zittend pak is het dan dubbel en dwars waard.

Je hebt voor twee outfits gekozen, vond je het lastig samen te stellen zonder ze daadwerkelijk te kunnen zien?

“Ja, je kan nog zo veel foto’s van anderen in iets soortgelijks bekijken, hoe je er uiteindelijk zelf in uit ziet blijft een beetje een verrassing. Juist dan is het fijn de hulp van mensen met ervaring te hebben, die ook de tijd nemen over alle details te praten. En als je een pak laat maken, dan merk je pas hoeveel details daar in steken. Dus was het lastig? Ja. Maar ook spannend, en een leuk proces.”

Zijn de verwachtingen die je op voorhand had van je trouwpak daadwerkelijk waargemaakt?

“De ontwikkeling van mijn trouwpak was een dynamisch proces, waarin de ideeën en verwachtingen steeds weer veranderden, en het eindresultaat is een pak dat 100 % bij mij en onze bruiloft past.”

Speelde de mening van de bruid en het budget een rol in de keuze van je outfit?\

“Is er iets aan een bruiloft waar de mening van de bruid geen rol speelt? En budget, ja, dat speelde wel een rol, maar het is ook een vraag van prijs-kawiliteitverhouding. Die was uiteindelijk beter dan ik waar dan ook verwacht had.

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Het is jullie feestje. Doe het zoals jullie het willen. Haal er mensen bij die je daarin ondersteunen. Begin met ideeën, moodboards en werk die uit met mensen die daar net zo enthousiast van worden als jijzelf. Zorg voor een goeie fotograaf. De herinneringen blijven, maar goeie foto’s helpen daar ongelooflijk bij.
En natuurlijk ook: ga geen compromis aan met je outfit. Je staat een dag lang in het middelpunt van de belangstelling en je bent op heel veel foto’s en videomateriaal te zien. Een echt goed zittend pak is het dan dubbel en dwars waard.

Maak een afspraak bij je thuis, op kantoor of in een van onze winkels.

Trouwkostuum Jurian Stoop Amsterdam

Groom Story: Jurian Stoop

‘’Het een spannend en gaaf moment om je pak voor het eerst aan te trekken. Door het geduld en het advies van Bob had ik veel vertrouwen in het eindresultaat."

Lichtblauw trouwpak

Groom Story: Jeroen Eurlings

‘’De afspraak in Amsterdam was meteen erg persoonlijk. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen. Dit gaf voor mij de doorslag mijn trouwpak hier te laten maken.”

Trouwpak in Arnhem

Groom Story: Changiz Tehrani

“Zeker, ik ben erg tevreden over het pak. Ik heb op de bruiloft zelf veel complimenten gekregen. Zelfs nu krijg ik vaak nog complimenten over het pak.''

STORE AMSTERDAM


Michael & Giso
Willemsparkweg 71
Amsterdam, 1071 GS
Nederland
31203080081

STORE BREDA


Michael & Giso
Veemarktstraat 36
Breda 4811ZG
Nederland
31765138860

Michael & Giso - Breda 9.7 uit 97 ervaringen