The Groom’s Story: Hans Dons

Hans Dons: “De twee mooiste dagen van mijn leven!”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak

Hans Dons: “De twee mooiste dagen van mijn leven!”

The Groom’s Story – Het verhaal achter het trouwpak
Locatie: Hotel Nassau, Breda
Fotografie: Fotojenique

“Mijn naam is Hans, vernoemd naar mijn Opa Johannes Maas die vroeger een timmermansbedrijf had, eveneens in de Veemarktstraat.
Samenwonend met mijn kersverse vrouw Esther en geboren en getogen in ons fier Breda. Inmiddels alweer bijna 20 jaar werkzaam als hulpverlener, manager en inmiddels directeur van een zorgorganisatie. Ik houd van lekker eten én sporten. Na een week hard werken drinken we in het weekend graag samen met onze vrienden en familie een goed glas wijn!”

De trouwdag is nu achter de rug, hoe kijk je hier op terug?

“Het waren echt de twee mooiste dagen van mijn leven!”

Hoe heb je jezelf georiënteerd voor je trouwpak?

“Ik ben naar een grotere herenwinkel gegaan, een specifieke trouwzaak en tot slot naar Michael en Giso. Door de oprechtheid en de combinatie van persoonlijke aandacht met vakmanschap, was ik direct verkocht.”

Hoe heb je jezelf georiënteerd voor je trouwpak?

Wij hadden bedacht om de ceremonie en het feest over 2 dagen te verspreiden. Geen strak programma en geen avondmaaltijd die naar binnen gepropt wordt. Maar vooral aandacht voor elkaar en voor onze naasten. Ongedwongen en romantisch op vrijdag; een knalfeest op zaterdagavond. Daar hebben we onze kleding op aangepast.

Mijn naam is Hans, vernoemd naar mijn Opa Johannes Maas die vroeger een timmermansbedrijf had, eveneens in de Veemarktstraat.
Samenwonend met mijn kersverse vrouw Esther en geboren en getogen in ons fier Breda. Inmiddels alweer bijna 20 jaar werkzaam als hulpverlener, manager en inmiddels directeur van een zorgorganisatie. Ik houd van lekker eten én sporten. Na een week hard werken drinken we in het weekend graag samen met onze vrienden en familie een goed glas wijn!

De trouwdag is nu achter de rug, hoe kijk je hier op terug?

“De twee mooiste dagen van mijn leven!”

Hoe heb je jezelf georiënteerd voor je trouwpak?

“Ik ben naar een grotere herenwinkel gegaan, een specifieke trouwzaak en tot slot naar Michael en Giso”

Waarom heb je voor 2 niet-standaard pakken gekozen?

Wij hadden bedacht om de ceremonie en het feest over 2 dagen te verspreiden. Geen strak programma en geen avondmaaltijd die naar binnen gepropt wordt. Maar vooral aandacht voor elkaar en voor onze naasten. Ongedwongen en romantisch op vrijdag; een knalfeest op zaterdagavond. Daar hebben we onze kleding op aangepast.”

hans dons 9
Hans dons
“Nu ik eenmaal maatwerk gevoeld heb, voel je toch het verschil.”

Had je al ervaring met het dragen van pakken?

“Jazeker. Vooral confectie van bijvoorbeeld Ben Barton of Van Gils. Waar overigens niks mis mee is. Maar, nu ik eenmaal maatwerk gevoeld heb, voel je toch het verschil. Mijn trouwpakken zaten écht als gegoten.”

Speelde de mening van je vrouw een rol in de aanschaf van je trouwpak?

“Het was mijn vrouw die mij in contact bracht met Michael en Giso in de vorm van een shirt als kerstcadeau. Dus ja!”

Na je huwelijk ben je terug gekomen voor je zakelijke garderobe, wat heeft je dit doen besluiten?

“Het voelde goed. Mooie stoffen en op het lijf geschreven. Letterlijk. Voor mij de moeite waard langzaam de kledingcollectie uit te breiden bij Michael&Giso. Er zit ook één nadeel aan al dat vakmanschap. De standaard wordt verlegd dus confectiepakken zitten opeens een stuk minder fijn.”

Had je al ervaring met het dragen van pakken?

“Jazeker. Vooral confectie van bijvoorbeeld Ben Barton of Van Gils. Waar overigens niks mis mee is.”

Speelde de mening van je vrouw een rol in de aanschaf van je trouwpak?

“Het was mijn vrouw die mij in contact bracht met Michael en Giso in de vorm van een shirt als kerstcadeau. Dus ja!”

Na je huwelijk ben je terug gekomen voor je zakelijke garderobe, wat heeft je dit doen besluiten?

“Het voelde goed. Mooie stoffen en op het lijf geschreven. Letterlijk. Voor mij de moeite waard langzaam de kledingcollectie uit te breiden bij Michael&Giso. Er zit ook één nadeel aan al dat vakmanschap.De standaard wordt verlegd dus confectiepakken zitten opeens een stuk minder fijn.”

Trouwpak kopen
“Brabants, met een vleugje Amsterdam.”

Draag je je oude pakken nog met net zo veel plezier als voor je huwelijksdag?

“Ik heb één Van Gils pak dat ik helemaal blauw gedragen heb.
Die blijft nr 1 maar dat is ook emotie. Inmiddels is Bob bezig om deze favorite te Michael&Giso’en”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Neem een keer de tijd en loop binnen. Baat het niet, schaadt het niet.”

Hoe zou je Michael& Giso typeren?

“Stijlvol en toch bescheiden. Oprecht persoonlijk. Brabants, met een vleugje Amsterdam.”

Draag je je oude pakken nog met net zo veel plezier als voor je huwelijksdag?

“Ik heb één Van Gils pak dat ik helemaal blauw gedragen heb.
Die blijft nr 1 maar dat is ook emotie. Inmiddels is Bob bezig om deze favorite te Michael&Giso’en”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Neem een keer de tijd en loop binnen. Baat het niet, schaadt het niet.”

Hoe zou je Michael& Giso typeren

“Stijlvol en toch bescheiden. Oprecht persoonlijk.Brabants, met een vleugje Amsterdam.”

Maak een afspraak bij je thuis, op kantoor of in een van onze winkels.

Groen trouwpak

Groom Story: Joris

“Het was echt een heerlijke maar ook drukke dag. Wij hadden er anderhalf jaar voor gespaard en hard aan gewerkt qua voorbereidingen.''

Groen trouwpak

Groom Story: Jan Blees

‘’Om de stress kom je niet heen. Het is het meest betekenisvolle ‘ja’ dat je ooit zal zeggen. Dat daar zenuwen bij komen kijken is geen verrassing.’’

Groen trouwpak Michael & Giso

Groom Story: Marnix Berghs

"Ik heb mijn outfits afgestemd op de stijl van de verschillende dagen. Met een paar kleine details heb ik de outfit gedurende de dagen zelf ook veranderd."

STORE AMSTERDAM


Michael & Giso
Willemsparkweg 71
Amsterdam, 1071 GS
Nederland
31203080081

STORE BREDA


Michael & Giso
Veemarktstraat 36
Breda 4811ZG
Nederland
31765138860