zomer outfits

Summer preparation – Dit zijn de essentials

De zon gaat steeds vaker schijnen en de temperaturen lopen langzaam op. Dat betekent dat de zomer er weer aankomt! Om je alvast voor te bereiden op de warme zomerdagen, delen we onze summer essentials met je. Met deze items in jouw kledingkast, ga je sowieso stijlvol de zomer doorkomen! 

De korte mouw

Een overhemd met korte mouwen is misschien niet het eerste item waar je aan denkt bij een summer essential. Maar toch zien we dit steeds meer terugkomen en begint het een echte zomertrend te worden. Als je een feestje hebt op een warme zomerdag en je wilt er toch netjes uitzien, dan is een overhemd met korte mouw de perfecte optie. Draag het shirt op een spijkerbroek of een pantalon, afhankelijk van de gewenste stijl die je uit wilt stralen. Om het extra zomers te maken kan je voor een zomerse stof, een lichte kleur of vrolijk patroon kiezen.

korte mouw shirt streep
overhemd korte mouw gestreept

Linen is the key

Een super zomerse stof is linnen. Het is luchtig, heeft een zomerse look en zit ook nog eens heerlijk. Naast dat linnen een fijne stof is, gaan we deze stof ook steeds meer terug zien in het zomerse modebeeld. Van linnen kan je verschillende items maken, een overhemd, jasje of een pantalon. Een linnen overhemd is bijvoorbeeld goed te combineren met een pantalon of spijkerbroek, door de juiste combinatie kan je het item casual of meer chique laten ogen. 

Daarnaast hebben we ook overshirts in deze zomerse stof in onze inspiratie collectie opgenomen. Deze zijn ideaal als jas als het net wat frisser is of voor ‘s avonds als de temperatuur wat aan het afkoelen is.

zomers linnen overhemd

Pantalon, spijkerbroek of korte broek?

Dan komt het dilemma, trek je een lange broek of een korte broek aan? Wil je er netjes uitzien voor bijvoorbeeld je werk, een feest of een andere gelegenheid. Dan kies je voor een lange broek. Als je voor de juiste stof en pasvorm kiest hoeft een lange broek helemaal niet warm te zijn. In de zomer is het lekker om een wat lossere pasvorm te kiezen. Dit is wat luchtiger en zo krijg je het minder snel warm. Daarnaast kan je kiezen voor een zomerstof zoals linnen, seersucker of katoen. We raden aan om synthetische stoffen uit de weg te gaan, omdat hierin sneller gaat zweten en er nare luchtjes kunnen ontstaan. Dit geldt overigens voor alle items die je in de zomer draagt. Heb je een wat meer meer casual setting waar je heen gaat? Dan is een korte broek een gepaste keuze. Tegenwoordig heb je veel verschillende korte broeken. Van een korte pantalon voor een meer chique uitstraling tot een katoenen/spijker korte broek die alles wat meer casual maakt. 

Wil jij je alvast voorbereiden voor de zomer? Plan dan een afspraak om samen met de tailor de juiste keuzes te maken voor jouw summer essential!