Groen bohemian trouwpak, Buitenland bruiloft, groen thema bruiloft

Changiz Tehrani

“Mijn naam is Changiz Tehrani, en ik ben in het dagelijks leven exterieurarchitect. Wij doen vooral aan innovaties (aan winkels en commerciële gebouwen) en stedenbouwkundige plannen. Eigenlijk is het voor mij niet echt werk, maar meer een hobby. Ik en mijn vrouw hebben bijvoorbeeld ook de volledige decoratie van onze bruiloft zelf ontworpen. Eigenlijk zijn we de architect van onze eigen bruiloft geweest.”

Draag je op je werk vaak pakken?

“Nee, eigenlijk niet. Het is niet echt een zakelijk bureau waar ik werk, en in het dagelijks leven heb ik een hele andere kledingstijl. Ik ben niet echt een pakkendrager. Meestal heb ik gewoon een spijkerbroek en een casual overhemd aan. Naar een bespreking draag ik meestal wel een net overhemd.”

Intieme kus bruidspaar
Teal trouwpak, Boho stijl trouwpak, details

Had je voor je trouwpak al ervaring met maatwerk?

“Nee, dat was een hele nieuwe ervaring voor mij. Ik kocht altijd confectie overhemden, mijn trouwpak was de eerste keer dat ik iets op maat liet maken. Ik had me eigenlijk nooit echt verdiept in maatwerk, ook al zit de kleding die ik koop nooit echt perfect. Het is altijd net niet de juiste maat. Voor mijn trouwpak vond ik het daarom wel tijd worden om een keer iets op maat te laten maken.”

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Wij zijn in oktober getrouwd en in mei ben ik begonnen met oriënteren. Vijf maanden van te voren dus. Ik wist dat er in De 9 Straatjes in Amsterdam wat exclusieve zaken waren, en dus ben ik bewust daar gaan zoeken.

“Mijn trouwpak was de eerste keer dat ik iets op maat liet maken.”

Ik heb op Google Maps ingezoomd op dat gebied, en heb toen simpelweg op het woord ‘maatpak’ gezocht. Ik vond toen twee zaken, maar Michael & Giso had een beter ogende website en dat was voor mij wel doorslaggevend. Ik heb eerst telefonisch met Michael gesproken, en dat gesprek gaf mij een goed gevoel. Daarom heb ik besloten om gewoon een afspraak te maken.”

Huwelijk in de natuur, Boho bruidspaar

Je hebt ervoor gekozen om geen gilet te dragen, was dit je eigen keuze?

“Ja, ik heb hiervoor gekozen vanwege de warmte. Wij zijn getrouwd op Bali, waar het op dat moment 35 graden was. Eigenlijk vond ik het colbert al te veel, maar dat hoort nou eenmaal. In overleg met Michael hebben we het pak zo losjes en luchtig mogelijk gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een strikje gekozen in plaats van een stropdas, dat laatste zou ‘too much’ worden. Op deze manier voorkwamen we ook dat het een oudbollig pak werd.”

Kun je wat meer vertellen over jullie trouwlocatie?

“Wij wilden graag buiten trouwen, niet binnen in een gebouw. Een voorwaarde daarvoor is gegarandeerd mooi weer, en in Nederland weet je dat nooit zeker. We zijn dus in het buitenland gaan zoeken naar een locatie, en kwamen uiteindelijk uit in Umalas (Bali). Hier hebben wij een prachtig villacomplex afgehuurd voor drie dagen, met een romantisch zwembad en prachtig meubilair.”

Wit linnen zomer maatpak

Tailor's Note - Michael Oei

“Omdat Changiz geen fanatieke pakkendrager is, was het prettig dat hij zich van te voren goed had georiënteerd. Het feit dat hij op Bali ging trouwen was bepalend voor de keuze van de stof. Er is gekozen voor een dunne stof waardoor het jasje toch prettig draagt op een warme dag.”

Wat heeft je uiteindelijk ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Het is een jong en fris bedrijf, en dat spreekt mij persoonlijk altijd wel aan. Dat betekent over het algemeen namelijk dat er een frisse wind waait. Verder maakten het grote aantal stoffen waaruit ik kon kiezen indruk op mij, en was de prijs ook prima. Ik had een budget van €1200,- in gedachten voor het hele pakketje (inclusief schoenen, das etc.), en dat is prima gelukt. Het gevoel was gewoon direct goed, ik heb dan ook niet meer verder gekeken bij andere zaken. Als iets goed voelt, ga ik er gewoon voor.”

“We zijn architect van onze eigen bruiloft geweest.”

Zijn de verwachtingen die je vooraf had uitgekomen?

“Zeker, ik ben erg tevreden over het pak. Ik heb op de bruiloft zelf veel complimenten gekregen. Zelfs nu krijg ik vaak nog complimenten over het pak, als ik de foto’s van de bruiloft laat zien aan mensen.”

Het glas heffen met het bruidspaar, Perfect buitenland huwelijk
Liefde bij bruidspaar, avond huwelijk, Bali huwlelijk

Heb je het pak na je bruiloft nog wel eens aan gehad?

“Nee, nog niet. Zoals al gezegd ben ik normaal niet echt een pakken drager. Maar er zal vast wel weer een gelegenheid komen dat ik een pak aan moet, en dan zal ik het pak zeker nog eens aan gaan doen.”