Gentleman’s story – Milan Dontje

Gentleman's Story

Milan Dontje:
“Ik werd toen gelukkig wel Nederlands Kampioen.”

Groen Double Breasted maatpak

Fotograaf: Marilyn Bartman

Als kind droomde hij er al van om autocoureur te worden en dat is gelukt. Als Europees GT4-kampioen laat hij zijn sporen na binnen de racewereld. Sinds 2003 is deze jongeman, slechts 23 jaar, al professioneel bezig met de autosport. Wij gingen met hem in gesprek over zijn carrièrepad en persoonlijke doelen.

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de autosport?

“Eigenlijk komt het allemaal door mijn vader, Arthur. Hij heeft vroeger gekart en wilde heel graag dat zijn kinderen dit ook gingen doen. Eerst was mijn broer aan de beurt. Bij hem werd echter al snel duidelijk dat hij het niet leuk genoeg vond om er echt in door te gaan. Af en toe ging ik wel met hem mee als toeschouwer, hier is mijn passie voor het karten ontstaan. Voor mijn 8e verjaardag kreeg ik mijn eerste kart. Sindsdien heb ik het kartvirus echt te pakken gekregen. Het duurde wel vijf jaar totdat ik een succes behaalde in deze wereld. Ik werd toen gelukkig wel gelijk Nederlands Kampioen.”

Milan Dontje

Checked wedding suit

Wat is voor jou het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Eigenlijk was heel vorig jaar een hoogtepunt. Dat jaar werd ik Europees kampioen GT4, de een na hoogste klasse in de toerwagens. Dit was echt een geweldig hoogtepunt. Daarnaast was vorig jaar een super competitief en druk jaar. Ik zie alle mogelijkheden die ik vorig jaar heb gekregen als een beloning voor al het harde werk van de afgelopen jaren. Een andere hoogtepunt waar ik nog steeds trots op ben is het Nederlands Kampioenschap in 2012 in de koningsklasse van de karting, de KZ2.”

"Ik kan zo slecht tegen mijn verlies dat ik dan echt liever stop met racen."

Wat is jouw ultieme carrière doel?

“In de racewereld is het moeilijk een plekje te bemachtigen bij de fabriek. Het is mijn doel om dit te verwezenlijken en met deze sport mijn inkomen te kunnen verdienen. Daarnaast wil ik de 24 uur van Spa winnen. Dit is een van de meest competitieve wedstrijden in de wereld van de GT3 klasse. Hier doe ik dit jaar aan mee, dus wie weet behaal ik dit doel dit jaar al wel. Mijn jongensdroom is altijd geweest de 24 uur van Le mans te winnen. Genoeg dromen dus om na te streven voor mij!”

michael-oei

Tailor's Note Michael Oei

Sil heeft van zichzelf een uitgesproken stijl. Deze wilde we terug laten komen in het trouwpak. Ik heb vooral gekeken welke kleuren goed bij hem zouden staan en aansluiten bij de excentrieke wensen van Sil. De bruine stof straalt klasse uit door de blauwe ruit krijgt het pak een moderne stijl.

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke race?

“Ik ben denk ik een van de weinige coureurs die het belangrijk vindt totaal relaxt te zijn. Mijn voorbereiding is hetzelfde als die van de legendarische coureur James hunt. Rustig een praatje maken met het team, grapjes maken en daarbij een kalmerende sigaret. Dit klinkt misschien niet heel professioneel, maar voor mij werkt dit om het beste uit mezelf te halen.”

Welke auto rijd je privé en waarom?

“Sinds kort rijd ik in een Alfa Romeo Guilia. Italianen vind ik nog steeds de beste autobouwers. Zij zijn echt superieur in emotie terug laten komen in een auto. Als je een goede degelijke auto wilt rijden kies je voor een Duitse uitvoering. Wil je passie en emotie, dan kies je voor een Italiaanse auto.”

Milan Dontje Groen pak
Groen maatpak

Stoffenhuis: Ariston

In welke auto zou je graag nog eens willen rijden?

“Eerlijk gezegd heb ik geen ultieme droomauto. Als ik een auto zou moeten kiezen is dat de Ford GT en dan met deze auto de 24 uur van Le Mans rijden. Dit is in mijn ogen de meest legendarische auto, bij zo’n bijzondere race zou het perfect zijn.”

Nooit meer racen of altijd verliezen?

“Nooit meer racen. Ik kan zo slecht tegen mijn verlies dat ik dan echt liever stop met racen. Door mijn enorm competitieve karakter wil ik alleen maar winnen, eigenlijk in alles wat ik doe. Racen is echt mijn passie maar altijd verliezen, daar pas ik voor.”

Groen Double Breasted maatpak

Milan Dontje:
“Ik werd toen gelukkig wel Nederlands Kampioen.”

Fotograaf: Marilyn Bartman

“Als kind droomde hij er al van om autocoureur te worden en dat is gelukt. Als Europees GT4-kampioen laat hij zijn sporen na binnen de racewereld. Sinds 2003 is deze jongeman, slechts 23 jaar, al professioneel bezig met de autosport. Wij gingen met hem in gesprek over zijn carrièrepad en persoonlijke doelen.”

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met de autosport?

“Eigenlijk komt het allemaal door mijn vader, Arthur. Hij heeft vroeger gekart en wilde heel graag dat zijn kinderen dit ook gingen doen. Eerst was mijn broer aan de beurt. Bij hem werd echter al snel duidelijk dat hij het niet leuk genoeg vond om er echt in door te gaan. Af en toe ging ik wel met hem mee als toeschouwer, hier is mijn passie voor het karten ontstaan. Voor mijn 8e verjaardag kreeg ik mijn eerste kart. Sindsdien heb ik het kartvirus echt te pakken gekregen. Het duurde wel vijf jaar totdat ik een succes behaalde in deze wereld. Ik werd toen gelukkig wel gelijk Nederlands Kampioen.”

Milan Dontje

Wat is voor jou het hoogtepunt in jouw carrière tot nu toe?

“Eigenlijk was heel vorig jaar een hoogtepunt. Dat jaar werd ik Europees kampioen GT4, de een na hoogste klasse in de toerwagens. Dit was echt een geweldig hoogtepunt. Daarnaast was vorig jaar een super competitief en druk jaar. Ik zie alle mogelijkheden die ik vorig jaar heb gekregen als een beloning voor al het harde werk van de afgelopen jaren. Een andere hoogtepunt waar ik nog steeds trots op ben is het Nederlands Kampioenschap in 2012 in de koningsklasse van de karting, de KZ2.”

Wat is jouw ultieme carrière doel?

“In de racewereld is het moeilijk een plekje te bemachtigen bij de fabriek. Het is mijn doel om dit te verwezenlijken en met deze sport mijn inkomen te kunnen verdienen. Daarnaast wil ik de 24 uur van Spa winnen. Dit is een van de meest competitieve wedstrijden in de wereld van de GT3 klasse. Hier doe ik dit jaar aan mee, dus wie weet behaal ik dit doel dit jaar al wel. Mijn jongensdroom is altijd geweest de 24 uur van Le mans te winnen. Genoeg dromen dus om na te streven voor mij!”

"Ik kan zo slecht tegen mijn verlies dat ik dan echt liever stop met racen."

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke race?

“Ik ben denk ik een van de weinige coureurs die het belangrijk vindt totaal relaxt te zijn. Mijn voorbereiding is hetzelfde als die van de legendarische coureur James hunt. Rustig een praatje maken met het team, grapjes maken en daarbij een kalmerende sigaret. Dit klinkt misschien niet heel professioneel, maar voor mij werkt dit om het beste uit mezelf te halen.”

Milan Dontje Groen pak
Groen maatpak

In welke auto zou je graag nog eens willen rijden?

“Eerlijk gezegd heb ik geen ultieme droomauto. Als ik een auto zou moeten kiezen is dat de Ford GT en dan met deze auto de 24 uur van Le Mans rijden. Dit is in mijn ogen de meest legendarische auto, bij zo’n bijzondere race zou het perfect zijn.”

Nooit meer racen of altijd verliezen?

“Nooit meer racen. Ik kan zo slecht tegen mijn verlies dat ik dan echt liever stop met racen. Door mijn enorm competitieve karakter wil ik alleen maar winnen, eigenlijk in alles wat ik doe. Racen is echt mijn passie maar altijd verliezen, daar pas ik voor.”

michael-giso-spring-summer

Bij het Bon Voyage campagne lookbook

“Neem de tijd om je goed te oriënteren en kies dan iets wat goed bij jou past. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in je outfit.''

Stijltips voor het dragen van een pantalon

''Ons thema was beach chique en dus wilde ik een fris ogend pak met een zomerse look.”

Groen maatpak

De fijnste stofsoorten voor het zomerseizoen

“Van begin af aan was voor mij duidelijk dat het een maatpak moest worden, en dat het iets bijzonders moest zijn.''

groom-story-sebastiaan-verschuren

Het oriëntatieverhaal van zwemmer Sebastiaan Verschuren

“Ik had voor mijn trouwpak alleen vermaakte pakken aangehad, dus geen ervaring met een ‘echt’ maatpak. Nu weet ik zeker dat ik niets anders meer wil!”