linnen gestreept overhemd

Waarom jij geel wilt toevoegen aan je garderobe

Geel is misschien niet de eerste kleur waar jouw hart sneller van gaat kloppen voor je garderobe. Toch is dit een kleur die we steeds meer in het modebeeld terug zien komen. Gelukkig is de kleur geel er in veel verschillende tinten en hoef jij zeker niet te kiezen voor fluoriserend als dat niet jouw voorkeur heeft. 

Hoe dan wel? 

We zien geel voornamelijk terug in lichte tinten, naar het natuurlijke toe. Denk aan gele tinten die je in de natuur tegenkomt. Van oker tot zandkleurig, je kunt het allemaal op verschillende manieren terug laten komen in je outfit. 

Geel is een super zomerse kleur. Daarnaast creëer je met geel een bepaalde uitstraling. De kleur staat voor optimistisch, communicatief, intelligent, gelukkig en vriendelijk. Wil jij een goede eerste indruk maken en direct prettig in de groep vallen? Dan is geel geen verkeerde keuze. Om het zakelijk te houden is het wel aan te raden om voor een rustige tint te kiezen. 

maatbroek met loafers
gele maatpantalon

Geel in een casual look

Voor een casual look kun je de kleur geel heel  goed verwerken in een statement item. Kies voor een meer opvallende tint en verwerk deze bijvoorbeeld in het overshirt. Het overshirt is een perfect item voor een casual look deze zomer. Door deze in een zomerse stof te maken, zoals linnen of katoen heb je een item waar je ook op warme dagen veel plezier van hebt. Het overshirt kun je zowel met een pantalon als een jeans combineren, houdt deze in een rustige tint als je voor een statement kleur kiest. Ook okergeel is een mooie kleur om in je casual outfit te verwerken. Kies voor een okergeel jasje in combinatie met een lichte of donkere jeans. Draag hieronder een t-shirt en sneakers en je voldoet op stijlvolle wijze aan de laatste casual trends.

Een formele outfit met de kleur geel 

Voor een formele outfit kies je voor een natuurlijke gele tint. Je kunt dit goed in het gehele maatpak terug laten komen voor een rustig geheel. Denk aan een mooie zandkleur voor zowel het jasje als de pantalon. Combineer dit met een wit of lichtblauw overhemd en je  bent helemaal ready voor kantoor.

straat breda in maatoutfit
business outfit details

Vind je een gehele outfit in deze tint iets te heftig? Combineer het dan met een andere kleur. Het fijne van geel is, is dat het zowel met lichte kleuren als donkerdere kleuren te combineren is. Kies bijvoorbeeld voor een witte katoenen pantalon met een zandgeel overhemd of een donkerblauwe pantalon met een licht geel overhemd en eventueel een bijpassend blauw jasje. 

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een outfit met de kleur geel? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We helpen je graag verder.