Safari jacket

Why we love the safari jacket

Het safari jacket, een echte all season favorite. Dit jacket is goed te combineren met bijna alle items uit jouw kledingkast en is daarom ook een ware favoriet. In deze blog geef ik je wat meer achtergrond informatie over dit geliefde item.

The history

De naam safari jacket verraadt het eigenlijk al. Deze jas is ontworpen om mee op safari te gaan in de Afrikaanse bush. De diepe zakken en schutkleur waren hier ideaal voor. De jas werd ook gedragen door soldaten in de 19e eeuw. In de jaren ‘70 werd het item pas hip in de modewereld, omdat modedesigners het safari jacket een nieuw leven in bliezen. Hierdoor werd het safari jacket zowel praktisch, als modieus geliefd door menig man. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als de ideale tussenjas!

How to style

The fabrics

Het safari jacket is van oorsprong gemaakt van zomerse stoffen zoals katoen en seersucker. De reden hiervoor is dat de jas oorspronkelijk gemaakt werd voor de warme klimaten. Deze stoffen geleiden makkelijk warmte en geven een stoere uitstraling. Bovendien is het gebruikelijk om het safari jacket uit te voeren in de echte safari kleuren, zoals khaki of olijfgroen. Mocht je liever een andere kleur willen, dan kan dat natuurlijk ook. Zeker bij maatwerk kun je de jas in allerlei verschillende stoffen laten uitvoeren.

“Om het safari jacket compleet af te stijlen, laat je de knopen matchen met je favoriete schoenen.”

Combinations

Om het safari jacket compleet af te stijlen, laat je de knopen matchen met je favoriete schoenen. Zo ontstaat er een mooi geheel. Verder kun je het safari jacket op veel manieren dragen. Je kunt voor super casual gaan in combinatie met een jeans, of voor wat meer casual chique door het jasje te combineren met een pantalon.
Het safari jacket hoeft ook niet perse alleen een buitenjas te zijn, het is ook ideaal als tussenjas. Tijdens de koude winterdagen kun je het safari jacket dus prima over je overhemd heen dragen. Kies hierbij dan wel voor een fijne binnenstof, zodat je het jacket als vervanger kunt dragen voor het welbekende jasje bij een pak.

Inspiratie

Om je wat meer beeld te geven van de verschillende mogelijkheden licht ik een aantal jackets uit. Van het klassieke safari jacket tot de meer modieuze exemplaren.

Casual summer

Wil je casual gekleed deze zomer, maar er toch ook netjes uitzien? Ga voor een combinatie van een khaki safari jacket met een licht overhemd en een lichte pantalon. Door de lichte kleuren ontstaat er een zomers geheel. De pantalon zorgt ervoor dat het net iets netter oogt. Match de schoenen met de kleur van de knopen en je outfit is helemaal af.

Safari jacket Michael & Giso

Green

Groen is een geliefde kleur voor het safari jacket. Hier is gekozen voor een linnen stof, waardoor het geheel een zomers karakter krijgt. Kleed het af met een bijpassend pochet om de outfit iets meer body te geven. Zo kun je het jasje ook prima bij je casual maatpak dragen. 

Groen safari jacket
Groen safari jacket op maat

Modern

Bruin is een kleur die veel mannen goed staat. Het wordt vaak niet als eerste gekozen, maar past helemaal bij de trends van dit moment. Natuurlijke aardetinten zie je overal in het modebeeld terugkomen.

Bruin safari jacket

Geruit 

Wil jij iets meer opvallen? Dan is deze geruiten stof een goede keuze. Door de ruit valt de stof iets meer op, maar de rustige tone grijs- en beigetinten zorgen voor een elegant geheel. 

Safari jacket Grijs
Safari jacket geruit

Is een safari jacket iets voor jou?

Wil jij de mogelijkheden voor een safari jacket bekijken? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We adviseren je graag over welke stoffen het beste bij jouw persoonlijke wensen passen.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.