flannel pantalons knitwear overjassen maatpak | Michael & Giso

Onze favoriete looks voor FW22

Het najaar van 2022 is nu echt begonnen! Dat betekent dat jouw zomerse items weer plek maken voor flannel pantalons, knitwear en een mooie overjassen. Vind je het lastig om zowel warm als stijlvol op kantoor te verschijnen? Of je nu graag smart casual draagt of juist neigt naar een tweedelig maatpak, ik inspireer je graag met de favoriete looks die onze tailors het liefst dragen tijdens de koudere dagen.

Trends Fall/Winter 2022

Deze winter zijn er een aantal items en kleuren die we gegarandeerd terug gaan zien in de herenmode. Zo is het double breasted jasje weer terug van weggeweest en ook het overshirt en safari jacket zijn ontzettend populair. Zoals je leest hoeft het dus niet altijd strak in pak. In essentie wil je dat het eruit ziet alsof je je best hebt gedaan voor je outfit, maar ook weer niet te veel. Effortless dus. Wat betreft kleuren zit je deze winter zeker goed met aardetinten, zoals beige, lichtgrijs, en groen maar ook burgundy en bruin zullen we veel terugzien. Meer weten over de trends van het najaar van 2022? Lees dan deze blog waar ik ze uitgebreid bespreek.

double breasted effortless aardetinten trends | Michael & Giso

Look 1: Vico

Deze robuuste outfit van Tycho met burgundy pantalon en ecru coltrui is het perfecte voorbeeld van een smart casual look. Met een voorkeur voor contrast, creativiteit en jeugdigheid kon de kleur rood niet ontbreken in Tycho’s garderobe. De 100% flannel pantalon en de 100% cashmere coltrui dragen beide comfortabel en warm tegelijk. Toch wel lekker als het écht koud begint te worden. Deze look is afgestyled met Tycho’s eyecatching overcoat van Drago en stevige Galway Boots van Edward Green.

burgundy pantalon ecru coltrui smart casual | Michael & Giso
Flannel pantalon overcoat boots | Michael & Giso

Look 2: Damiano

Rolf-Giso heeft gekozen voor een gedurfde ruit in zijn jasje. De diepte en structuur van deze bijzondere stof van Loro Piana zorgt ervoor dat de outfit meteen een warme en winterse uitstraling heeft. Rolf-Giso combineert dit jasje graag met zijn tijdloze pantalon die bijna van kleur lijkt te veranderen in combinatie met verschillende items. Hij heeft ervoor gekozen deze mix and match outfit af te stylen met zijn donkerblauwe cashmere coltrui die ontzettend warm en comfortabel draagt.

Tijdloze pantalon donkerblauw cashmere coltrui | Michael & Giso

Look 3: Savino

Look Savino is speciaal voor de échte modieuze man die iedere dag naar kantoor gaat. Een tweedelig grijs pak van 100% merinowol met een subtiele maar toch bijzondere ruit. De extra diepe bandplooi in de pantalon geeft dit pak de ultieme fashion uitstraling en kon daarom niet ontbreken. Met Michaël zijn favoriete button down witte overhemd en unieke das van Paolo Albizatti is deze look meer dan klaar om naar kantoor gedragen te worden.

ruit bandplooi maatpak overhemd | Michael & Giso
Stropdas maatpak grijs merinowol | Michael & Giso

Look 4: Giovanni

Met een voorliefde voor Solaro stoffen, kon dit bijzondere pak in de garderobe van Hoessein niet ontbreken. Omdat er zoveel verschillende kleuren in de stof van dit pak verwerkt zitten, is de kleur van het pak in ieder licht anders. Bovendien bevat het pak allemaal prachtige handgemaakte elementen zoals knoopsgaten en stiksels. Ontzettend stoer maar ook heel uniek om dit pak op een denim overhemd te dragen.

denim overhemd maatpak uniek | Michael & Giso

Meer van onze favoriete looks zien? Download dan gratis ons lookbook waarin alle looks voorbij komen inclusief uitleg!

Of ben je enthousiast geworden om jouw najaarsgarderobe een update te geven? Plan dan een afspraak in met een van onze tailors om samen een winterproof outfit op maat samen te stellen. 

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.