kaki zomershirt linnen groen scaled e1660832920848 | Michael & Giso

Het ideale zomershirt

De zomer komt er weer aan: tijd om je kledingkast aan te vullen met onze favoriete zomershirts. Deze stijlvolle en luchtige shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, lichtblauw, taupe en kaki. Waar is dit ultieme zomershirt van gemaakt? En hoe kun je het zomershirt het beste dragen? Dat leg ik je graag uit!

Stofsamenstelling 

De Michael & Giso zomershirts zijn gemaakt van 100% linnen. Linnen is een fijne luchtige stof, maar wel kreukgevoelig. Bij Michael & Giso werken we veel met linnen maar wat is dit precies voor stof? Linnen is een natuurproduct en is afkomstig van de vlasplant. Van deze plant kun je eigenlijk alles gebruiken. Wij gebruiken alleen de primaire grondstof om kledingstukken van te maken. Het is van nature een ontzettend sterke vezel, waardoor het niet slijt en scheurvast is. Wist je dat hoe vaker je linnen draagt, hoe zachter en sterker de stof wordt. Interesting! 

Bovendien is linnen erg duurzaam; het is biologisch en natuurlijk afbreekbaar én ook nog eens recyclebaar. Ook wordt er voor de productie van linnen 5 tot 20 keer minder water en energie gebruikt dan bij de productie van andere stoffen.

linnen zomershirt overhemd op maat maatwerk linnenpak scaled e1660832931727 | Michael & Giso

Uitstraling

Omdat linnen kreukgevoelig is, krijgt het zomershirt gelijk een casual en informele uitstraling. Draag het zomershirt op een bermuda met loafers eronder en jij bent helemaal klaar voor een zomerse stranddag! Toch kun je deze shirts ook formeel of smart casual laten ogen. Michaël & Tycho vertellen je graag hoe je een prachtige formele look kunt creëren met het linnen zomershirt.

 

Michaël

Linnen Zomershirt

“Ik heb hier gekozen voor een taupe linnen zomershirt. Door de button-down kraag krijgt dit item een sportieve uitstraling. Bij een button-down kraag worden de punten van de boord vastgeknoopt aan het zomershirt. De parelmoer knoopjes maken het geheel net wat klassieker.”

Jasje

“Mijn colbert is helemaal in lijn met de kleurentrends van dit seizoen; aardetinten. Door het terracotta jasje te combineren met een taupe zomershirt, creëer je de perfecte ton-sur-ton zomerlook. Ik heb gekozen voor een Napolitaanse schouderinzet die net wat meer body geeft vanwege de plooien. Door de ronde opgestikte zakken heeft de outfit een informele uitstraling. Perfect als smart casual outfit naar kantoor of voor een dag op het terras.”

Pantalon

“Om de casual lijn door te trekken, heb ik bij de pantalon voor een lang doorgetrokken broeksband gekozen en een zichtbare bandplooi. Ook de zijtrekkers geven deze broek de ultieme smart casual uitstraling.”

taupe bruin linnen overhemd zomergarderobe menswear scaled e1660832942874 | Michael & Giso
linnen zomershirt taupe bruin maatkwerk maatshirt herengarderobe scaled e1660832982817 | Michael & Giso

Tycho

Linnen zomershirt

“Ik heb gekozen voor het donkergroene linnen zomershirt. Omdat dit een seizoensgebonden stof is en ook nog eens favoriet is onder veel mannen, kan het zijn dat deze snel uitverkocht is. In tegenstelling tot Michaël heb ik juist niet voor een button-down kraag gekozen, maar voor een Napolitaanse schouderinzet. Dit geeft net iets meer ruimte om vrij te kunnen bewegen. Zelf ben ik echt fan van het zomershirt omdat je deze met veel items kunt combineren. Zowel voor een drankje in de stad of voor op een event. Daarnaast past de kleur groen goed bij mijn haar en ogen en om het hemd niet te casual te maken, heb ik gekozen voor parelmoer knoopjes.”

Jasje

“Mijn groene colbert is gemaakt van een blend van wol en linnen. Ideaal voor de zomer omdat het zo luchtig is, en omdat er wollen in zit, kreukt de stof minder snel. De kleur is grijs gemengd met groen, met een subtiel pied-de-poule patroon erin verwerkt. Ook heb ik gekozen voor een Napolitaanse schouder en een opgestikte zakken, omdat dit echt favoriet is deze zomer.”

Pantalon

“De pantalon heeft een leuke lichtgrijze streep, perfect voor de ultieme pattern clash. Zelf heb ik gekozen om de pijpen van de pantalon omslaan, zodat het echt zomers oogt.”

kaki linnen zomershirt overhemd op maat groen scaled e1660832911623 | Michael & Giso
kaki zomershirt maatshirt overhemdopmaat linnen groen scaled e1660833002297 | Michael & Giso

De Michael & Giso zomershirts zijn een ideale aanvulling op jouw zomergarderobe. Ze worden volledig op maat gemaakt, dit betekent dat jouw maten nauwkeurig worden opgemeten en dat je de stijldetails samen met de tailor kunt bepalen. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €250,-.

Zou jij ook graag van de zomer in een 100% linnen zomershirt in de garderobe hebben hangen? Maak dan zeker bij een van onze tailors een afspraak.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.