beige oversized jas

Trend alert: Oversized

Oversized kleding komt geregeld terug in het modebeeld, zo ook in 2021. Het past natuurlijk helemaal bij de tijd van nu, waarin het allemaal wat comfortabeler mag zijn. De loszittende pasvorm is geïnspireerd op een genre van rock, met ruimvallende shirts en baggy gebreide kleding. Persoonlijk kon ik oversized kleding pas waarderen toen ik mij echt in de modewereld ben gaan verdiepen. Ik zag dat oversized kleding heel mooi gestyled kan worden en helemaal niet slordig of oubollig hoeft te zijn. Er zijn onwijs veel mogelijkheden om de items stijlvol te combineren. Belangrijk hierbij is wel dat het oversized item mooi valt, zonder dat het lijkt alsof je vier maten te groot draagt.

Waarom is deze trend weer terug?

Modetrends komen en gaan, en komen vervolgens in een net ander jasje weer terug. Zo is het ook met de oversized trend die we onder andere kennen uit de jaren  ‘80 en ‘90. De oversized items zijn terug, maar de stijl die hiermee tegenwoordig wordt neergezet is wel degelijk anders. Het dragen van oversized pasvorm wordt vaak onderschat en daardoor hangt er soms een negatieve lading omheen. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat modehuizen deze trend weer volledig omarmen. Oversized items staan anno 2021 voor comfort en moderne elegantie. Uiteraard comfort, omdat de items super comfortabel zitten. Dit heeft neem ik aan geen verdere uitleg nodig. Moderne elegantie verdient wel een uitleg, want je kunt dit ook totaal verkeerd aanpakken waardoor de elegantie ver te zoeken is. In de volgende alinea’s leg ik je uit hoe jij een oversized item op juiste wijze draagt.

pitti jas grijs oversized

Hoe zien wij oversized terug in maatkleding?

Ga jij dit jaar mee met de trend en sta jij open voor een oversized outfit, maar wil je niet dat het eruitziet alsof je vier maten te groot hebt gekocht? Dat kan! Bij een oversized item is het de bedoeling dat het net iets groter valt dan de normale maat, terwijl het nog steeds goed bij het lichaam past. We zorgen er daarom voor dat de maat op de schouders goed is en de lengte klopt. Rond de taille mag het dan juist weer wat losser zitten. 

Twee voorbeelden uit onze collectie:

Het overshirt

Een overshirt is een geliefd item in onze maatwerk collectie die perfect bij deze trend past. Het shirt was vroeger onderdeel van het uniform dat militairen droegen, vanwege de grote functionaliteit. In de jaren ’80 en ’90 werd het voor het eerst gedragen als modieuze streetwear. En nu in 2021 zien we dit item weer terug in het straatbeeld verschijnen. Het is de perfecte mix van een jasje en een overhemd. Je kunt het zien als een extra laag dat zorgt voor meer warmte op koude dagen. Het overshirt is op diverse manieren te dragen. Lekker casual met een hoodie of een shirt, smart casual met een coltrui of wat formeler met een denim overhemd. Daarbij is het overshirt het gehele jaar door te combineren. Kies in de winter voor een stoere ribstof en in de zomer bijvoorbeeld voor een linnen variant. 

overshirt over denim shirt
camel corduroy pantalon en overshirt

Pantalon met bandplooien

De pantalon met bandplooi is onder de tailors al een tijd zeer geliefd. Tegenwoordig zien we deze combinatie ook steeds meer in het straatbeeld terug. Dit heeft een reden; het is namelijk een pantalon die super comfortabel zit. Door de bandplooi ontstaat er meer ruimte rond de heupen en de bovenbenen. Met je kind in het park spelen is hierin dus geen probleem, maar stijlvol een vergadering bijwonen kan ook perfect in deze broek. De pantalon met bandplooi past helemaal bij de oversized trend zoals de grote modehuizen dit graag zien. Hij is comfortabel en gegarandeerd zeer elegant. Draag hem met een overhemd en een jasje naar kantoor en met een coltrui in je vrije tijd. Ik weet zeker dat dit een van je favoriete en meest gedragen items wordt dit jaar. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik help je graag bij het vinden van een oversized item welke volledig bij jouw persoonlijkheid aansluit. Door middel van een video call kunnen we kennismaken, maar je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken in een van onze winkels.