zand kleurig pak met zwarte das en zonnebril

Kleurentrends voor Spring/Summer 2021

Dit zijn de spring/summer 2021 kleurentrends voor heren.

Rood

Om maar met de meest opvallende kleur te beginnen, roodtinten. Hiermee bedoel ik niet het harde felle rood, maar juist de wat meer natuurlijke roodtinten. Je kunt hierbij denken aan burnt orange, terracotta en roestrood. Deze stijlvolle tinten gaan we dit jaar veel terugzien. Zowel in het voorjaar, de zomer als het najaar. Je kunt met deze kleuren namelijk alle kanten op. Kies deze zomer voor een lichte burnt orange tint en dit najaar voor een donkerdere roest kleur. Deze zomer zien we veel stoffen gemaakt van een blend met linnen. Doordat de linnen draad hierbij vaak niet geverfd is en zijn natuurlijke lichte kleur heeft zie je dit in de stof verweven, hierdoor ontstaat er een prachtige zomer stof.

rode blazer met pochet

Aarde tinten

Aarde tinten zien we natuurlijk al langer in het modebeeld. Toch staat deze dit jaar in het rijtje trends, omdat we er echt niet meer omheen kunnen. Niet meer enkel een beige pantalon voor de echt warme dagen, we zien dit jaar het volledige pak in deze tint. Nu is beige nog een vrij subtiele kleur, maar ook andere aardetinten passeren de revue. Denk bijvoorbeeld aan donkerbruin, kiezelgrijs en zandbruin. Laat je inspireren door wat je om je heen ziet. Houd jij wel van een opvallende combinatie, van een patroon zoals een ruit of een streep? Denk dan aan een pinstripe in een iets lichtere tint dan de rest van de stof in de pantalon of het jasje. Hierdoor heb jij een outfit die meer opvalt en perfect past bij de trends van deze zomer.

Geel

Verder halen we voor het kleurenpalet inspiratie uit de jaren 70. Daarmee gaan we geel veel zien. Ook hier hebben we het niet over het harde, felle geel maar juist over mosterd en okerkleurige stoffen. Daarnaast is pastelgeel populair voor zowel het pak als het overhemd. Kies bijvoorbeeld voor een tweedelig pastelgeel pak met een lichtgrijze pinstripe, hiermee ben jij helemaal on trend. Vind je dit iets te heftig? Dan kun je enkel de pantalon in deze kleurcombinatie dragen met een wit overhemd. Geeltinten kun je ook prima combineren met met de aardetinten waar we het eerder in deze blog over hadden. Daarnaast staan gele tinten mooi bij donkerblauw, waardoor je een oker of mosterdkleurig jasje perfect op een jeans kunt dragen.

Pasteltinten 

Niet alleen pastelgeel is populair dit jaar, ook groen, rood en blauw in pasteltinten zijn dit jaar geliefd. Het prettige van pasteltinten is dat het gemakkelijk te combineren is, uiteraard wel altijd met een zomers item. Denk bijvoorbeeld aan een licht beige pantalon met een pastel blauw jasje of andersom. Bovendien kun je pasteltinten heel goed in je overhemd verwerken, zeker linnen leent zich hier uitstekend voor. Om het geheel rustig en klassiek te houden kun je het combineren met wittinten. Heb je binnenkort een bruiloft? Dan kun je pasteltinten ook zeker aan als gast, kies dan uiteraard wel voor een tweedelig pak met gekleurde accessoires en vermijd ivoor tinten. Je wilt natuurlijk niet de bruidegom overtreffen. 

wandelen door amsterdam in zomers maatpak
maatkleding zomer

Khaki groen

Khaki groen gaan we dit jaar ook veel zien, deze kleur is perfect te combineren met de eerder genoemde aardetinten. Kies in de zomer voor een linnen overhemd in deze kleur, gecombineerd met een katoenen, witte pantalon. Wil jij helemaal meedoen met de trends voor dit jaar, dan kies je uiteraard voor een pantalon met een bandplooi. De kleur khaki is ook geliefd voor het overshirt en het safari jacket. Deze twee items zijn ideaal om in het voorjaar te dragen voor net wat extra warmte.