terrasjes Breda

Hidden spots: Breda

Of je nu een dagbezoek brengt aan Breda of wilt borrelen na een dagje winkelen. Dit zijn dé plekken waar je geweest moet zijn in Breda na je bezoek aan Michael & Giso! 

Lunch en diner in Breda

Dames Pellens

Wijnbar en restaurant Dames Pellens zit gevestigd in een van de meest historische en oudste straten van Breda. De straat en de tentjes worden hier steeds hipper, met diverse koffietentjes en natuurlijk Dames Pellens. Hier kun je genieten van uitstekende wijnen met bijpassende gerechten. Een aanrader is om voor een 4-gangen diner te gaan met bijpassend wijnarrangement. Je kunt kiezen uit vis, vlees of vegetarisch en je daarna laten verrassen door prachtige gerechten die ook nog eens fantastisch smaken.

Bobbi’s

Net voordat je het centrum van Breda verlaat, aan het einde van de Veemarktstraat, kom je Bobbi’s bar tegen. Je kunt hier terecht voor de lunch en diner, maar is zeker de perfecte borrel plek. De bites worden geserveerd tot 00:00 die je samen met je cocktail kunt nuttiger buiten op het terras of binnen in een Instagrammable-interieur. Vergeet op een warme dag vooral de scroppino niet!

Jongens van Zand en Klei

Bij Jongens van Zand en Klei staat ‘de aardappel’ centraal. Het klinkt misschien niet erg chique, maar niets is minder waar, zij stoppen het in een nieuw en sexy jasje. Zij willen het wat negatieve imago van de aardappel doorbreken, dat aardappels enkel lekker zijn met jus en vlees gaat hier niet meer op. Stijlvolle gerechten waarin je de aardappel soms niet eens herkent worden door vriendelijk personeel geserveerd. Zowel voor de lunch, als diner, kun je hier terecht.

Wolfslaar

Gevestigd in het oude koetshuis van het landgoed, tussen de bossen, zit Wolfslaar. Het enige restaurant met een Michelinster in Breda. Kom hier tussen de natuur tot rust, geniet van de heerlijke wijnen die tijdens de lunch en diner geserveerd worden. Het zeer ervaren personeel kan je uitstekend adviseren over de juiste keuzes met betrekking tot zowel de gerechten als de bijpassende wijnen. Wolfslaar is een bijzonder restaurant welke zijn ster meer dan verdient. Na een middagje bij Michael & Giso kun je hier prima nagenieten.

Leukste borrel plekken in Breda

Booze

Booze Bodega & Food is midden in het centrum van Breda gevestigd, op het kleine winkelhof ‘t Sas. Een rustig hofje, waar jij je kunt terugtrekken vanuit de rumoerige centrum. Booze staat in het teken van gezelligheid. De twee eigenaren maken graag een praatje met je. Hier kun je bourgondisch borrelen met ruim assortiment aan wijnen en bieren. De lunchgerechten hebben een net wat andere twist, evenals de diverse borrelhapjes. In de zomer wordt hier iedere zondagmiddag uitgepakt met een DJ, waardoor je hier heerlijk in het zonnetje kunt genieten van de relaxte sfeer en lekkere tunes.

Brouwerij Sint Joris

Ben jij een echte bierliefhebber? Dan is Brouwerij Sint Joris een verborgen pareltje, midden op de grote markt. In de kelder van de Boterhal vind je deze brouwerij, het is niet groot maar dat doet de sfeer niet onder. Hier worden verschillende bierproeverijen geserveerd onder het genot van bijpassende borrelhapjes. De Boterhal zelf is ook een prettige plek om een borrelplank te nuttigen met verschillende speciaalbieren en wijnen.

Botanist

De Botanist is sinds dit jaar een van de nieuwe hotspots van Breda. Gevestigd aan de haven in een historisch pand biedt de locatie de mogelijkheid binnen te zitten, buiten op het terras en buiten aan het water. Het heeft een jonge en frisse vibe, met een excentrieke borrelhapjes kaart en bijpassende cocktails. Bezoek de botanist op vrijdagavond? Grote kans dat er een dj een plaatje staat te draaien.

Bobby’s boat

Aan de andere kant van de haven zit Bobby’s Boat gevestigd. Met het grootste aanbod aan gin’s in Breda en het dek als dakterras, de ideale plek om tijdens deze zomerse dagen een borrel te nuttigen of diverse gezien hun ruime assortiment. Het getrainde personeel adviseert je graag om zo jouw favoriete gin-tonic te ontdekken. Zo heb je niet alleen hidden spots in Breda ontdekt, maar ook nog verschillende (voor jou nog hidden) smaken.