denim overhemd dragen in buitenland

Denim items in jouw garderobe van 2021

Het mag tegenwoordig allemaal wat minder stijf, de pasvorm wordt comfortabeler en de stoffen natuurlijker. Denim, ook wel spijkerstof genoemd, past perfect bij deze casual trends. Het is een dynamische stof met vele gezichten en daar houden wij als tailor natuurlijk van. Met denim kun je gemakkelijk verschillende stijlen neerzetten, zowel formeel als informeel. Je begrijpt, van een paar goede denim items heb jij het gehele jaar door plezier. 

Wat is denim? 

Allereerst, wat is denim? Denim is een stof met een keperbinding, gemaakt van katoen. Het is een onwijs sterke stof en daarom al jaren geliefd voor verschillende kledingstukken. Het woord denim is afkomstig van de Franse naam ‘serge de Nimes’. Nimes is de stad waar de stof voor het eerst vervaardigd is. Het was de bedoeling om de katoenen corduroy na te maken, maar dat is helaas niet gelukt. Er ontstond de nu zeer bekende twill-stof die de naam denim draagt. Het katoenweefsel bestond uit meerdere draden, waarbij de inslagdraden wit bleven en de kettingdraden in een indigo kleur werden geverfd. De Amerikanen Levi Strauss (ook wel bekend als het modemerk Levi’s) en Jacob Davids waren in de 19e eeuw de eerste die de jeans kleding introduceerden zoals wij dat nu kennen. 

denim button down overhemd met print das

Denim in je garderobe

Waarschijnlijk heb jij wel een aantal items van denim in je garderobe hangen. Ik ken eigenlijk niemand die niet een spijkerbroek in de kast heeft liggen, zelfs ik niet terwijl mijn voorkeur toch meestal uitgaat naar een pantalon. Een spijkerbroek is nu eenmaal handig en comfortabel, zeker in het weekend. Maar er is veel meer mogelijk met deze stof, dus laten we daar eens naar kijken. 

Het denim overhemd

Uiteraard het denim overhemd, welbekend en dit item mag zeker niet ontbreken in je kast. Zelf draag ik het liefst mijn lichtblauwe denim overhemd. Deze draag ik graag op een witte pantalon, maar ook met een donkerblauwe pantalon of een zwarte jeans is dit item goed te combineren.

streetstyle knitwear oranje
details streetstyle outfit

Denim pantalon

Een pantalon gemaakt van denim is waarschijnlijk niet iets waar je direct aan denkt. Ons stoffenhuis Caccioppoli heeft prachtige denim’s in de nieuwe bunch voor dit jaar die perfect zijn voor een pantalon en zelfs voor een jasje. Check onze laatste IGTV over deze nieuwe bunch. Het is ook zeker mogelijk een heel pak van denim te laten maken, hiermee heb jij een duurzame outfit die volledig past bij de laatste trends. Liever op safe spelen? Kies dan enkel voor een denim pantalon, ik weet zeker dat dit een van je favoriete kledingstukken wordt dit jaar. Je kunt hem namelijk super casual dragen met een t-shirt in de zomer of in de winter met een coltrui. Ga je naar kantoor? Combineer hem dan met een strak wit of donkerblauw overhemd, eventueel in combinatie met een jasje.

Denim safari jacket

Het safari jacket is al een aantal jaren populair en wordt vooral gedragen als buitenjas. Voor een safari jacket wordt meestal voor een katoenen stof gekozen, denim is hier dus ook uitermate geschikt voor. De traditionele kleuren voor deze jas zijn khaki, navy en donkergroen. Door deze van een donkerblauwe denim stof te maken, geef jij een moderne twist aan dit item.

De jeans op maat

Natuurlijk kan de klassieke jeans niet ontbreken in dit rijtje. Ook wij als tailors gaan met de trend mee en zien dat jeans, ook in de zakelijke scene, steeds meer gewaardeerd worden. Sinds dit jaar is het dan ook mogelijk om een jeans op maat te laten maken bij ons in Breda. Van verschillende wassingen, tot natuurlijk de maatvoering en de uitstraling van de jeans, jij hebt het allemaal zelf in handen.

denim spijkerbroek
denim jasje met rood maatjasje

Het overshirt

Het overshirt, je hebt hem  vast al eens voorbij zien komen. Tenminste, als jij je een beetje in de laatste trends verdiept. Het overshirt is de perfecte mix van een overhemd en een jas. Door voor een denim stof te kiezen heb jij een item dat je het gehele jaar door goed kunt dragen. Je kunt het in de winter dragen voor extra warmte en in de zomer is het een ideale jas voor de late zomeravonden op het terras of in de tuin.