overhemd op maat lichtblauw gestreept

Onze 8 must have stoffen voor het ideale casual shirt

Ben jij benieuwd welke stoffen perfect bij een casual shirt passen? In deze blog lichten wij onze acht favoriete stoffen voor je uit.

Jersey

Jersey is een verzamelnaam voor diverse soorten stoffen die dezelfde brei binding hebben; een katoenen rechts-links binding. De stof heeft een casual uitstraling en is erg stretchy, wat zorgt voor een fijn draagcomfort. De weving veelvuldig gebruikt voor polos, dus wellicht herken je de stof daarvan!

Giro Inglese

Deze katoenen stof is relatief sterk en ook nog eens duurzaam. Giro Inglese is vooral erg populair in de zomer, omdat de stof licht van gewicht is en erg comfortabel draagt tijdens de warme en vooral droge dagen. Als je op zoek bent naar een stof die extra ventilatie biedt, is deze stof een goede keuze.

“Zo blijft je kleding gedurende dag lekker koel.”

Linnen

Om in hetzelfde seizoen te blijven, gaan we door met de prachtige stof: linnen. Linnen is een elegante stof, die ideaal te combineren is met meerdere looks. Zo kun je gemakkelijk afwisselen tussen een klassieke- en sportieve look. Het grootste voordeel van deze stof is dat hij geheel pluisvrij is. De stof is ook 2 à 3 keer zo sterk als katoen. Linnen is net zoals de Giro Inglese ademend en ventilerend. Een ander pluspunt is dat het vocht opneemt en afvoert. Zo blijft je kleding gedurende dag lekker koel.

wit shirt op maat
linnen maarshirt blauw wit

Denim

Iedereen is wel bekend met de populaire stof genaamd denim. Denim is een stof gemaakt van extra dik katoen die op een speciale manier wordt geweven. De stof is horizontaal met twee verschillende kleuren garen geweven. Er wordt vaak een witte draad mee geweven om een tweetoon-kleur te creëren. Dit zorgt voor meer diepte in een item, waardoor de stof minder formeel oogt.

Flanel

Flanel is een ideale stof voor de wat koudere dagen. Dankzij het opgeruwde wol blijf je gegarandeerd warm. Deze stof bevat geen stretch en wordt daarom ook wat losser aangemeten Flanel heeft diverse varianten, kijk bijvoorbeeld naar de wollen variant met een katoenen blend.

Ben jij geïnteresseerd om je eigen casual shirt te customizen met een van deze prachtige stoffen? Maak snel een (virtual) afspraak en laat je adviseren door een van onze tailors.