THE CORDUROY JACKET

Doe jezelf aankomende herfst en winter een plezier en herontdek alle voordelen van corduroy. Met de opvallende textuur van de stof, de seventies revival en de warme kleuren is corduroy onmisbaar in jouw garderobe dit seizoen.

Wol domineert al jaren de garderobes maar dit jaar is het corduroy dat net even dat extra geeft tussen de casual en formele opties. Corduroy ofwel rib wordt gemaakt door het draaien van katoenvezels zodat, wanneer geweven, ze parallel naast elkaar liggen. Dit proces vormt het herkenbare ribpatroon. Corduroy is een iconische stof die alleen al om die reden een absolute must have in jouw kast is.

michaelgiso-maatpak-kopen

Het corduroy jasje is een van de meest ondergewaardeerde jasjes die een stijlvolle man in zijn kast moet hebben, zeker in de herfst en winter. Als je het verkeerd draagt kun je inderdaad al snel het stempel van een stoffige professor krijgen maar met een strak gesneden exemplaar in het donkerblauw, burgundy of donkergroen hoef je je daar geen zorgen om te maken. Rib is hip. Het grote voordeel is dat je opvalt in een zee van grijze en blauwe pakken. Draag een corduroy pak met een spierwit wide-spread shirt voor een klassieke business look of kies er voor om je jasje apart te dragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in combinatie met een mooie chino, denim shirt en broques of op een jeans met een eenvoudig T-shirt en grove leren veterlaarzen voor een meer casual look.

Het corduroy jasje komt en gaat al jaren mee in de trend cyclus maar wat ons betreft is het altijd goed om een bespoke exemplaar in je garderobe te hebben. Zie het als een cadeautje van de herfst speciaal voor jou: stijlvol, warm en tijdloos.

Private Tailor & Menswear Stylist